Čitluk: Slavljena sveta misa za poginule branitelje Brotnja

misa za branitelje

Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i sv. misom danas je odana počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Počast poginulim i umrlim braniteljima Brotnja prvo je odana kod Spomen križa, gdje su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijenac i zapalili svijeće. Nakon polaganja vijenca, okupljeni vjernici poginulih i umrlih branitelja prisjetili su se i u skrušenoj molitvi koju je predvodio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk, a potom i na svetoj misi u čitlučkoj župnoj crkvi.

– Ovih dana pohodimo naša groblja, gdje se prisjećamo onih koji su do jučer bili s nama, onih koji su svojim životom zavrijedili da ne budu zaboravljeni i izbrisani iz našeg sjećanja, nego su zavrijedili da još više prikazujemo i svete mise i svoje molitve upravo za njih.

Na ovoj svetoj misi molimo se i prisjećamo se naših pokojnih i poginulih branitelja. Misa je zahvalnost, ali i sjećanje, zato molimo danas Gospodina da nas ispuni snagom povjerenja, snagom milosti i prije svega snagom sjećanja na sve one koji su život svoj dali za slobodu i našu Domovinu – kazao je na početku današnje mise zahvalnice fra Miro Šego.

U odavanju počasti poginulim i umrlim braniteljima Brotnja sudjelovali su i učenici Osnovne škole fra Didaka Buntića.