Brotnjaci se spremaju za jubilarne 60. Dane berbe grožđa

berba

... narodne baštine, poticanje jačanja kulturnog i sportskog stvaralaštva u cjelini, poticanje razvoja na području općine Čitluk i njenog čvršćeg povezivanja s ostalim općinama i gradovima u BiH, ali i šire ove će se godine održati 60. godinu zaredom, piše Dnevni list.

Jubilarna manifestacija koja slavi mukotrpan rad vinogradara i vinara, grožđe, mošt i mlado vino održat će se pod generalnim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i trajat će od 18. do 20. rujna 2015. godine.

Kao i do sada organizatori - Općina Čitluk, KIC Čitluk, Turistička zajednica općine i MH ogranak Čitluk uz pomoć suorganizatora, priprema bogat trodnevni program od promocije knjiga, izložbi, stručnih predavanja iz područja vinogradarstva i vinarstva, sportskih priredbi, svečanog mimohoda do završnog cjelovečernjeg zabavnog programa na prepunom Broćanskom trgu, a sve uz prigodnu gastronomsku ponudu i kušanje vrhunskih broćanskih vina, žilavke i blatine!

Program započinje 18. rujna kada sve posjetitelje očekuje otvaranje izložbe slika Miroslava Šetke u klubu Matice hrvatske u Čitluku od 19 sati. Istu večer od 20 sati slijedi promocija knjige ‘Kraljevska gozba' autora Emila Raspudića u hotelu ‘Brotnjo'.
Od 9 sati 19. rujna slijedi međunarodni karate turnir u gradskoj sportskoj dvorani, a od 19 sati u podrumima ‘Andrija' održat će se stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva. Na temu ‘Kvalitetni sadni materijal - osnovni preduvjet za uspješnu proizvodnju grožđa' predavanje će održati Perica Bulić.

Predavanje na temu ‘Octena mušica ploda Drosophila' će održati Ivan Ostojić, a o pjenušavim vinima govorit će Tihomir Prusina.

Na gradskom stadionu ‘Bare' 20. rujna održat će se atletski miting od 15 sati. Istog dana od 18 sati uslijedit će svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole ‘fra Slavka Barbarića' do Broćanskog trga. U 18 i 30 planirano je svečano otvaranje 60. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije ‘Dani berbe grožđa - Brotnjo 2015′ i početak programa kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca. Od 21 sat očekuje se koncert benda ‘Opća opasnost' na Broćanskom trgu.