Božićni koncert HKUD-a „Sv. Marko“ Vionica

Božićni koncert HKUD-a „Sv. Marko“ Vionica
Brojnim posjetiteljima dobrodošlicu su pjesmom na samom početku koncerta poželjeli najmlađi članovi HKUD-a „Sv. Marko", a na pozornici su se uz domaćine predstavili i članovi HKUD-a Branko Herceg iz Erduta.

Na koncertu koji je bio spoj tradicije, mladosti i iskustva prezentirano je bogatstvo božićnih i ostalih brižno čuvanih običaja pa su se tako mogli čuti ženski i muški bećarac, vidjeti slavonska kola u izvedbi najmlađih Vioničana, uprizorenje prela-čupanja vune, zamiranja cura i brojni drugi nastupi kulturno-umjetničkih društava iz Vionice i Erduta.

HKUD „Sv. Marko" Vinica prije tri godine obnovilo je svoj rad i od tada Društvo okuplja sedamdeset članova raspoređenih u četiri sekcije. Predsjednik Društva je Damir Mandarić, a voditelji sekcija su Zdenko Damjanović i Dragan Ivanković. Vioničani su od ponovnog osnutka nastupili u brojnim državama i osvojili brojne nagrade, a uspješni su bili i u Erdutu kada ih je u Osječko-baranjskoj županiji ugostilo društvo Branko Herceg.

Društvo iz vinorodnog kraja, poznatog i po vinskoj bačvi zapremine 75.000 litara uvrštenoj u Guinnessovu knjigu rekorda, u lipnju je Vioničane ugostilo na manifestaciji „Dani trešanja Erdut 2013" a u predbožićno vrijeme HKUD „Sv. Marko" ugostio je članove HKUD-a Branko Herceg na Vinici i uzvratio im za iskazano gostoprimstvo.

Božićni koncert HKUD-a „Sv. Marko" završio je zajedničkom pjesmom članova društva i publike, a druženje je nakon koncerta nastavljeno u zgradi škole na Vionici.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba