Baka Jela Dugandžić proslavila 101. rođendan

Baka Jela Dugandžić proslavila 101. rođendan
O baki Jeli pisali smo prije dvije godine kada je kao najstarija žiteljka MZ D.M.Ograđenik zajedno s načelnikom općine Ivom Inom Jerkićem svečanim presijecanjem vrpce otvorila mrtvačnicu u Donjem Malom Ograđeniku, baš kao i prošle godine kada je slavila svoj jubilarni stoti rođendan.

Baka Jela je poželjela da joj na proslavu stotog rođendana dođu načelnik općine, župnik, predsjednik mjesne zajednice kao i članovi uredništva časopisa MoBa. Naravno da su se tada svi rado odazvali a nama novinarima je bilo preostalo samo da popratimo i zabilježimo veliko slavlje u obitelji Dugandžić. Tada smo obećali baki Jeli da ćemo doći i na 101. rođendan što smo evo i učinili.

Prošle godine dočekala nas je vesela starica iznenađujuće dobroga zdravlja koja nam je kazivala kako joj život kroz dugih sto godina nije mazio. Nažalost, u godinu dana od kada se nismo vidjeli Jela je imala težak lom kuka i operaciju, ali i sve to je stojički podnijela i uz medicinska pomagala ponovno prohodala.

Kada su se jučer u obiteljskoj kući s slavljeničkom tortom i buketom cvijeća pojavili urednici lokalnog magazina MoBa Marina Barbarić i Borislav Šimović, baki Jeli se ozarilo lice kazavši kako joj je drago što su došli jer su o njoj puno lipoga napisali u tim novinama a sjeća se i "Zdravice" koju su za njen stoti rođendan posebno napisali.

Uz brojne goste koji su se izmjenjivali u kući da čestitaju 101. rođendan baki Jeli, kućni telefon nije prestao da zvoni. Zvali su sinovi, unuci i praunuci, rodbina i prijatelji iz svih krajeva Europe i svijeta s najljepšim željama.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba