Asfaltirano 800 metara duge mreže servisnih putova u gospodarskoj zoni Blizne gomile

cesta, Čitluk

Da bi se to postiglo, općinske vlasti Čitluka, morale su izgraditi pristupne putove, dovesti vodu, struju, telefone i urediti ostalu potrebnu infrastrukturu.

Posebno mnogo sredstava trebalo je osigurati u gradnju i asfaltiranje putova do i kroz gospodarske zone, pa je općini Čitluk u tom veliku pomoć pružalo federalno Ministarstvo rada i poduzetništva.

Tako su ovih dana završeni radovi na izgradnji i asfaltiranju nešto više od 800 metara duge mreže servisnih putova kroz Gospodarsku zonu Blizne gomile. Prema riječima Marina Barbarića, direktorra JP Broting d.o.o. Čitluk koje je nadziralo radove, gradnju te ceste, vrijedne 90.000 KM, u cijelosti je financiralo spomenuto Ministarstvo rada i poduzetništva F BiH, a radove su izuzetni kvalitetno i u dogovorenom roku obavili djelatnici DD Putova iz Gruda.

Od Barbarića smo doznali da je spomenuto federalno Ministarstvo u četiri navrata do sada za gradnju prometnica u gospodarskim zonama na području općine Čitluk ukupno izdvojilo oko 300.000 KM.

- Izgradnja asfaltnih prometnica kroz gospodarsku zonu Blizne gomile zacijelo će omogućit kvalitetniji pristup već izgrađenim objektima i onima koji će se graditi u idućem razdoblju. Ujedno je to temeljni preduvjet za gradnju novih proizvodnih kapaciteta što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta i zapošljavanjem Brotnjaka – ističe Marin Barbarić.         

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info