Čitluk-Međugorje: HGSS ostao bez jedinog vozila za pomoć u spašavanju

Čitluk-Međugorje: HGSS ostao bez jedinog vozila za pomoć u spašavanju
Nažalost, tijekom transporta ljudi u zone potrage njihovo jedino vozilo je ponovno doživjelo oštećenje motora.

-Bojimo se da je ovaj put oštećenje preveliko i popravak je neisplativ. Što to znači? To za posljedicu ima nemogućnost našeg daljnjeg djelovanja, izlazaka na potrage, transporte unesrećenih, vježbe i sve ostale aktivnosti kojima se bavi jedna stanica Gorske službe spašavanja.

Nakon povratka u bazu smo dobili poziv da je nestala muška osoba u Livnu i da se ide u potragu. Mi sada postavljamo pitanje. Kako odgovoriti na ovaj poziv? Već ionako financijski iscrpljeni, doslovno se krpamo između sebe da uspemo gorivo za izlazak na teren, a sada bez vozila smo paralizirani. Već smo jednom imali kvar na vozilu i radili istu objavu u nadi da će za naš problem imati sluha nadležni organi i možda nam pružiti neku pomoć da postanemo opet "mobilni".

Nije nam se javio nitko! Sami smo se opet pokrpali i nekako uspjeli popraviti auto. Sada je popravak neisplativ, a mi nemamo načina ni financija da dođemo do drugog vozila. Radimo i ovu objavu u nadi da će se ovaj put netko od nadležnih ipak sjetiti i probati nam pomoći da riješimo ovaj veliki problem. Pomaganjem nama direktno pomažu unesrećenim osobama koje bez naše intervencije nemaju prevelike šanse za preživljavanje - stoji u objavi na Facebook stranici HGSS Čitluk - Međugorje.