FOTO  Više tisuća mališana i ove godine sudjelovalo na dječjem festivalu ‘FutureA’

futurea capljina

Grad Čapljina i udruga Out of area iz Nizozemske danas su organizirali dječiji „Futurea festival" koji se održao u Gradskoj športskoj dvorani.

Vođeni pozitivnim dojmovima i lijepim prošlogodišnjim iskustvom, grad Čapljina ugostio je i ove godine putujući festival koji nudi različite radionice za djecu u dobi od 6 do 16 godina: kazalište, ples, igre spretnosti i kreativne igre.

Cijelodnevna zabava krenula je od ranih jutarnjih sati kada je 120 Nizozemskih volontera i 40 volontera Srednje škole Čapljina postavilo scenu na kojoj su se tako mogle naći različite kreativno osmišljene radionice za djecu kao što su ples, igre loptom, ribolov,izrada nakita, bojenje lica,ctranje majica, XXL Twister i razne druge što je onim najmlađima pružilo mnoštvo zabave, veselja, edukacije i fizičke aktivnosti.

Djeca su također mogla uživati u upoznavanju omiljenih likova iz bajki jer su Snjeguljica, Sirena Hana, Nada the Dog, klaun Keppie, Jack Sparrow i brojni drugi također bili među „posjetiteljima" današnjeg festivala.
Našlo se ponešto i za onu malo aktivniju i zaigraniju publiku koja je imala priliku okušati se u povlačenju konopca, penjanju na toranj, skakanju u dvorcu te igri sportske vrpce.

Današnjem festivalu nazočio je i gradonačelnik Čapljine, dr. Smiljan Vidić koji je simbolično otvorio festival te se i obratio nazočnima: „Danas nam je dan pun radosti i veselja s različitim igrama, spektakularnim zabavama i dragim ljudima. Hvala svima vama koji ste na bilo koji način pridonijeli organizaciji ovoga festivala. Želimo da svako dijete ima glavu punu lijepih iskustava i uspomena, želimo djeci priuštiti radost i zabavu, da uživaju u druženju, brojnim kreativnim radionicama i u konačnosti da budu sretni. Uživajte u ovom lijepom danu i nadamo se kako ćemo se i naredne godine družiti na FutureA festivalu" - kazao je gradonačelnik Vidić.

Prepuna sportska dvorana, dječiji razigrani osmijesi, brojni roditelji, nastavnici i volonteri najbolji su pokazatelj uspješnosti ovog festivala. Svakako na poseban način ističemo i vrijedne Čapljinske volontere koji su brižno pazili na kontinuiranu kvalitetu festivala vodeći računa da svako dijete posjeti sve kreativne radionice.