Više stotina Čapljinaca na svečanom otvaranju Malog božićnog sajma

Više stotina Čapljinaca na svečanom otvaranju Malog božićnog sajma
Ovo je prvi put da je u Čapljini održan ovakav Božićni sajam. Sajam je otvoren danas (14. prosinca) u 12:00 sati, a trajati će do nedjelje (15. prosinca) do 20:00 sati.

Na sajmu svoje radove izlaže 18 kreativaca iz općine Čapljina te prijavljeni iz okolnih gradova koji će kroz ova dva dana prezentirati i prodavati svoje rukotvorine.

Posjetitelji imaju priliku vidjeti radove koje su izložili Infinity nakit Čapljina, Decupage Nina Čapljina, Clips Made nakit Čapljina, Evelin Vila Visoko, Lovely Bags Tomislavgrad, Buba Mara Ljubuški, Carry cvijetići Čapljina, Narukvice Čapljina, Šeki obrada drveta, Decupage Antonija Ljubuški, Ingea prirodna kozmetika, Angela Juričić Pandža iz Mostara, Brush&Wood Čitluk, Udruga Eko Life Stolac, Veseli Svijet iz Čapljine, Kolači Anica Bulum, Udruga Betlehem Čapljina, Humanitarna udruga Cvijet Čapljina.

Nakon izvedbi klape ''Signum'' okupljene pozdravila Ivana Jovanović, organizatorica sajma.

''Drago mi je vidjeti da je naša ideja zaživjela, tj. da je Mali božićni sajam okupio Čapljince i njihove obitelji na jedno zajedničko druženje.

Želim se zahvaliti svima vama koji ste danas došli ovdje, kao i svim humanitarcima i svima onima koji izlažu na ovogodišnjem sajmu, svim pokroviteljima i sponzorima, u prvom redu načelniku općine Čapljna dr. Smiljanu Vidiću, potom svima koji su svojim donacijama i prilozima omogućili da se sajam održi, kao i svima onima koji će zaradu darovati u humanitarne svrhe.

Nadam se da će iduće godine Mali božićni sajam prerasti u nešto veći, da će se više Čapljinki i Čapljinaca uključiti u organizaciju, te da će u konačnici ovo prerasti u jednu tradiciju koja će iz godine u godinu donositi božićni duh u Čapljinu u ovo predblagdansko vrijeme'', poručila je Ivana.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić svečano je otvorio ovogodišnji Mali božićni sajam, čestitajući organizatorima na vrhunskoj pripremi ovog događaja.

''Ideja je zaista izvanredna i iskreno se nadam da će nam svima postati tradicija okupljati se na božićnom sajmu u Čapljini. Cilj je da se kroz druženje i upoznavanje zbližimo i kupovinom artikala uljepšamo Božić onim najpotrebnijim stanovnicima naše općine.

Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovogodišnjeg Malog božićnog sajma, uz napomenu kako je ovo hvale vrijedna ideja koju svi trebamo podržati i uključiti se kako bi sljedeće godine sajam bio na još jednoj višoj razini'', poručio je dr. Vidić i proglasio Sajam otvorenim.

Za vrijeme trajanja sajma bit će upriličena i tombola u kojoj će sudjelovati svi kupci na sajmu. Nagrade su priredili sami izlagači.

Ispred samog prostora postavljen je šator u kojemu Čapljinci za vrijeme sajma mogu uživati u kuhanom vinu, kobasicama, palačinkama i ostalim delicijama.

Oba dana će na sajmu biti i Djed Božićnjak koji će uveseljavati najmanje.

Sajam također ima humanitarni karakter budući da proizvode prodaju Udruga Betlehem iz Čapljine, udruga Cvijet iz Čapljine, Dječji vrtić Čapljina te mladi iz župe Višići za potrebe Caritasa.

Pojedini izlagači će sav zarađeni novac dati u dobrotvorne svrhe poput Carry cvijetića iz Čapljine.

ČAportal