VIDIĆ U zadnjih godinu dana na području Čapljine uposleno je nova 142 djelatnika

dr. Smiljan Vidić, Čapljina, gradonačelnik, božićni prijem

Čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić priredio je večeras tradicionalni božićni prijem za čapljinske gospodarstvenike.

Bila je to prigoda se u ležernom ozračju porazgovara o mogućoj suradnji različitih oblasti, a glavna tema večeri bila je svođenje računa na gospodarskom planu, priopćeno je iz Gradske uprave Čapljine.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Vidić istaknuo je kako je zajednički projekt Grada Čapljine i međunarodne financijske korporacije koja djeluje u sustavu Svjetske banke, a koji se odnosi na ubrzanje i pojednostavljenje te pojeftinjenje različitih administrativnih procesa u oblasti gospodarstva, uvelike pomogao razvitku grada.

Podsjetio je kako je mehanizam koordinacije u kojem sjede predstavnici gospodarstvenika i Gradske uprave, uspostavljen u travnju 2018. godine u svrhu institucionalne podrške javno-privatnom dijalogu te da su rezultati rada tog tijela itekako vidljivi.

"Ja ću reći samo jedan podatak, u zadnjih godinu dana na području grada Čapljina uposleno je nova 142 djelatnika, a godina još nije gotova. Uvijek naglasim da ne pričamo o smanjenju nezaposlenosti, jer kada pričate o smanjenju broja nezaposlenih onda se kaže da je to zato što su se ljudi iselili, ja pričam o onim novouposlenima i to je zbilja za svaku pohvalu" – kazao je Vidić.

Dodao je kako su vrata Gradske uprave uvijek otvorena poduzetnicima te je uputio zahvalu društveno odgovornim tvrtkama.

"Ovo je uspjeh prije svega vas koji ste se pokazali u ovim ne baš idealnim gospodarskim i političkim uvjetima da ste dosta žilavi, a prije svega pametni i uporni. Ja još jednom prije svega želim ponoviti da su vam naša vrata otvorena i vjerujem da svi vi to već dobro znate. Posebno želim zahvaliti onim firmama koje su društveno odgovorne, dobar dio vas je društveno odgovoran i vjerujem da će društvenu odgovornost prepoznati i oni koji to nisu" - poručio je čapljinski gradonačelnik.