Veliki humanitarni koncert za pomoć teško bolesnom čapljincu Dariu Musulinu-Musi

Čapljinski Portal i Večernji list BIH u travnju su pokrenuli akciju za pomoć  teško bolesnom Dariu (30) kojem je dijagnosticiran tumor na mozgu te je u zadnje tri godine imao pet teških operacija. Uz sve to sa uprugom i kćerkicom godinama je podstanar pa mu je bilo nužno rješiti i stambeno pitanje.

U pomoć je priskočio čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić koji je Musi i njegovoj obitelji dodjelio  jednu kućicu u središtu Čapljine koja je jedini uvjetni objekat za Daria (nema većih zapreka i stuba jer je Dario prikovan za krevet). No,za opremanje te kućice treba dosta vremena i novca a osobito uređenje kupatila i sanitarnog čvora.

U akciju pomoći Dariu Musulinu uključili su se i članovi navijačke skupine „Patrioti“ Čapljina koji su na utakmicama košarkaša Čapljina-Laste prikupljali novac za teško bolesnog Daria. Njima su se priključili i čapljinski rock bendovi,osobito „Kezon“, udruga mladih ''MAČ'', čapljinska HVIDRA, Mladež HDZ BiH, domaći i strani donatori...

U sklopu te akcije  održan  je i veliki humanitarni koncert iza kojeg stoje K.U.D „Kezon“ Čapljina i mostarski bend „Zoster“. Cjelokupan prihod od koncerta (ulaznica je bila 5 KM) uručit će se Dariovoj obitelji a koncert su pomogli čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić, tvrtka „Masters commerce“, ''Puma alarm securit'',udruga mladih „MAČ“.

Na športskom centru u Čapljini brojna je publika uživala u nastupu „Kezona“ i „Zostera“ a kao gost iznenađenja bio je popularni čapljinac Danijel Boto, pobjednik show-a TV OBN „Big Mama House“.

U publici su bili i Dariova supruga Enida i kćerkica Lea te njihovi brojni prijatelji iz Čapljine i susjednih Općina. Dariova obitelj nije krila oduševljenje tijekom same akcije pomoći i svime što je do sada organizirano a osobito ovog humanitarnog koncerta.

“ Nismo uopće oklijevali kada smo na Čapljinskom Portalu i u Večenjem listu vidjeli da se pokrenula ova akcija pomoći našem Musi. Zato smo i organizirali sve ovo kako bi se olakšao život i liječenje našem Dariu te olakšao i život njegovoj obitelji. Ovo je prigoda da nastavimo sa sličnim akcijama  a mi ćemo uvijek dati svoj maksimum.“-rekao nam je Davor Vego-Dača, frontmen grupe „Kezon“ Čapljina.

„ Podržavamo sve što rade naše kolge iz Kezona pa smo se odmah i uključili u ovu akciju tj.odazvali se na humanitarni koncert. Glazba nam je svima u krvi ali nikada nismo i nećemo zaboraviti na ovu humanitarnu stranu te pomagati ljudima u nevolji. Za ovako nešto ne treba nas posebno moliti jer dobro znamo što sa sobom donose bolesti i razne druge nevolje. Nadam se da će koncert ispuniti sva naša očekivanja. “ - istaknuo je Mario Knezović, frontmen grupe „Zoster“. Zabava na športskom Centru u Čapljini potrajala je do dugo u noć.

Frano Matić i Zdravko Jakiša | Večernji list | ČA::portal