Uključite se u humanitarnu akciju “Omogućimo im svima prijevoz"

Akcija za cilj ima  nabavku kombi vozila za potrebe prijevoza djece s poteškoćama u razvoju na području Općine Čapljina. Povod za ovu akciju je najava povećanja broja djece s poteškoćama u razvoju koja će trebati prijevoz do škola u Čapljini, Mostaru i Međugorju.

Prijevoz djece  zadnjih godina vrši udruga „Zlatno srce" koja za te potrebe ima kombi vozilo sa 14 sjedišta. No, već na početku nove školske godine broj djece bi se trebao povećati na preko dvadeset pa otuda i potreba žurne  nabavke većeg kombi vozila sa najmanje 21 sjedištem. Bilo bi zaista žalosno da na početku školske godine jedan broj djece s poteškoćama u razvoju ostane bez prijevoza do škole.
To bi bio veliki problem i za njihove roditelje. Ako već imaju poteškoća u razvoju nemojmo dozvoliti da još imaju i poteškoća sa prijevozom. Bliži se  školska godina i nadamo se kako će dobri ljudi i institucije brzo reagirati i da ćemo prikupiti sredstva za nabavku tog kombi vozila sa najmanje 21 sjedištem.

Pozivamo vas ovim putem sve da se priključe akciji i da djeci s poteškoćama u razvoju osiguramo kvalitetan prijevoz.Sva ta djeca su zaslužila da im pomognemo bez ikakvih uvjetovanja a i za njihov prijevoz do škole potrebno je vozilo sa dovoljno sjedišta i prostora za sve njih. Uz prijevoz do škole djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima kao pratnji nužno je također veće kombi vozilo sa kojim bi se mogli prevoziti na izlete ili ekskurzije te na prigodne seminare.

U sklopu ove humanitarne akcije planirano je više aktivnosti te će se organizirati i više skupova i koncerata sa kojih bi prilog išao za potrebe nabavke kombi vozila. Sa turnira mjesnih zajednica i turnira u Višićima dobili smo najavu kako će se određeni prihodi od prodaje ulaznica uplatiti na račun ove humanitarne akcije. Nadamo se kako će se i ostali priključiti sa sličnim akcijama.

Svi oni koji  žele sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji svoje novčane priloge mogu uplaćivati na broj računa: 3060070000967396 otvoren kod Hypo Alpe Adria Bank Čapljina sa naznakom „Za akciju Omogućimo im svima prijevoz ". Za uplate iz inozemstva dostupan je Swift code: HAABA22IBAN CODE: BA 393060203780790106.

Ukoliko se donatori budu slagali njihova imena objavljivat će se na Čapljinskom portalu i u izdanjima HERC Vjesnika.

Sve podrobnije informacije vezane za humanitarnu akciju mogu se dobiti na e-mail [email protected] i na tel/fax: 036/ 805-549 te na mob. 063/ 375-026 i 063/ 479-845.

Udruga FENIX & HERC Vjesnik