Udruga FENIX i HERC Vjesnik pokrenuli akciju nabave vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju

Humanitarna akcija
...prijevoza djece s poteškoćama u razvoju iz općine Čapljina. Naime, na području Općine Čapljina još ranije se javila potreba prijevoza djece s poteškoćama u razvoju do škola u Čapljini, Mostaru i Međugorju.
Na rješenju tog problema radi se već nekoliko zadnjih godina, ali se sada dolazi u situaciju povećanja broja djece s poteškoćama u razvoju, koja će od rujna ove godine trebati prijevoz do škole.

Prijevoz djece vrši udruga ''Zlatno srce'' i za te potrebe u funkciji je kombi vozilo sa 14 sjedišta. No, zbog najave povećanja broja djece za prijevoz nameće se i potreba nabavke kombi vozila sa većim brojem sjedišta (najmanje 21 sjedište), kako se ne bi došlo u situaciju da neka djeca ostanu bez prijevoza na početku sljedeće školske godine.

Kombi vozilo sa većim brojem sjedišta nužno je i za druge potrebe djece s poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja (izvanškolske aktivnosti, izleti i ekskurzije, odlazak na seminare i skupove vezane za udruge djece s posebnim potrebama...)

Početak akcije je 14. srpanj, a akcija traje sve do prikupljanja sredstava za nabavku novog ili polovnog kombi vozila sa 21 sjedištem. Najbolja opcija je završetak akcije do početka školske godine, no sve ovisi o brzini prikupljanja sredstava.

Da bi se akcija što prije realizirala za vrijeme trajanja akcije bit će priređena razna događanja na kojima će se skupljati prilozu za ovaj projekt. O tim događajima podrobnije ćete biti izvješteni u narednih nekoliko dana, a iz Udruge poručuju da su u planu veliki događaji  i aktivnosti koji će zasigurno okupiti veliki broj ljudi. Vrijeme i mjesto održavanja svih aktivnosti također se detaljno planira i sve će biti blagovremeno prezentirano javnosti.

Tijek humanitarne akcije tj. popis donatora objavljivat će se na Čapljinskom portalu, HERC Vjesniku i drugim medijima koji će pratiti akciju.
Pokretač, glavni organizator i koordinator svih akcija vezanih za ovaj projekt su udruga ''FENIX'' iz Čapljine i HERC Vjesnik.
Sredstva prikupljena u akciji uplaćivat će se na žiro-račun udruge ''FENIX'', koji je otvoren pri HYPO ALPE ADRIA BANK Čapljina, s brojem 3060070000967396 , uz naznaku '' Za humanitarnu akciju - Omogućimo im svima prijevoz ''.
Za uplate iz inozemstva Swift code: HAABA22 , Iban code: BA: 393060203780790106
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na:
E-mail: [email protected] Fax: 036/805-549 Broj mob: 063/479-845 i 063/375-026

ČA::portal