FOTO  Učenici OŠ Lipanjske zore Višići započeli snimanje pjesme

snimanje pjesme

Riječ je o članicama školskog benda Disconnect koji nekoliko zadnjih godina djeluje u ovoj školi svirajući na školskim priredbama.

Pjesmu je napisao i uglazbio knjižničar Igor Beno a nosi naziv ''Beskrajan san''. Rad na pjesmi trajao je od početka školske godine kroz glazbene radionice i učenice su uložile velik trud kako bi svatko na najbolji način uvježbao svoju dionicu.

Pjesma se snima u sklopu projekta ''I ja sam dijete kao i ti'' koji provodi OŠ Čerin uz suradnju OŠ Lipanjske zore. Učenici čerinske škole zaduženi su za ilustracije a višićki za glazbu. Sve će to zajedno činiti buduću slikovnicu koja će se zvati ''Beskrajan san''. Osim teksta kojeg je napisao ravnatelj OŠ Čerin Pero Petrušić i ilustracija slikovnica će imati i CD s glazbom koja se ovih dana snima u Strugama.

Slikovnica će biti još zanimljivija i ljepša zato što će izuzev učenika glazbene sekcije (OŠ "Lipanjske zore") i likovne (OŠ Čerin), ovoj slikovnici svoj doprinos dati i slijepa djevojčica (sviranje) i gluhonijemi dječak (crtanje). Projektom se želi napraviti što bolja inkluzija učenika koji imaju određene poteškoće u razvoju pokazujući da svatko može postići ono za što ima talenta a to je i tema priče Beskrajan san.

Likovne radionice u OŠ Čerin vodi nastavnik likovne kulture Ernesto Markota, a glazbene uz Igora Benu vodi i suradnik na intrumentu gitara - profesor gitare Boris Maričević. Vlasnik studija Ivan Bukovac bit će ujedno i producent.
Slikovnica s CD-om bit će gotova krajem tekuće školske godine.

Članovi benda Disconnect
Dražena Šuman - glavni vokal
Anđela Vučina - prateći vokal
Veronika Kuridža - prateći vokal
Petra Markota - violina (na klavijaturama)
Nikolina Limov - bas (na klavijaturama)
Veronika Jerkić - klavijature
Marijana Cvitanović - gitara