FOTO  U subotu, 18. lipnja u Dračevu u sportskom ozračju započela je manifestacija DANI HERCEGOVAČKOG USTANKA 2017

dračevo, Udruga Mladih Sela Dračevo, dani hercegovačkog ustanka

...pojavilo se pet čamaca : Vidoje Raič i Stanislav Matić, Pero Jurica i Dario Bulum, Nikola Matić i Ivan Blažević, Matej Prnjić i Kristijan Volarević . Nakon izjednačenog starta do polovice utrke u vodstvu bio je čamac mladih veslača Mateja Prnjića i Kristijana Volarevića, nakon čega do izražaja dolazi iskustvo i izvrsna fizička pripremljenost, Nikole Matića koji se sa svojim partnerom Ivanom Blaževićem odlučio za ispravnu taktiku veslavši uz sami kraj rijeke Neretve. Tako po treći put zaredom Matić osvaja ovu utrku. Novčanu nagradu od 150 KM pobjednicima je uručio tajnik Udruge „Hercegovac" Dračevo, Zvonimir Rajič.

Od 15 h na rasporedu je bilo natjecanje u skokovima sa Kule u rijeku Krupu. Natjecatelji su skakali po slobodnom izboru u tri serije skokova, gdje je uvjerljivo slavio Andrej Rajič, dobivši u sve tri serije skokova maximalan broj ocjena od stručnog žirija. Andrej je oduševio gestom da novčanu nagradu od 50 KM prepusti najmlađem natjecatelju, desetogodišnjem Mili Bulumu, kojemu je nagradu uručio predsjednik ocjenjivačkog žirija, Dario Bulum.

Prvi dan manifestacije je zatvoren biciklističkom utrkom OD KULE DO KULE u 17h. Start utrke je bio ispred platoa spomenika žrtvama Hercegovačkog ustanka 1875.-1878, u Dračevu, odakle se vozilo preko Struga kroz grad Čapljinu, te magistralnom cestom M17 kroz Čeljevo, Višiće ponovno do Dračeva. Utrku dužine 17 KM najbrže je odvozio Toni Zorić. Drugi kroz cilj prošao je Josip Kiridžija, dok je trećeplasirani bio Ivan Matković. Pobjedniku utrke novčanu nagradu je uručio predsjednik Udruge „Hercegovac" Dračevo, Boško Raič.

Organizator, Udruga mladih sela Dračevo „Hercegovac" se zahvaljuje svim natjecateljima na sudjelovanju, te na fer i sportskoj borbi. Cjelodnevni program vodio je Filip Krvavac Pikan kojemu također posebna zahvala organizatora.
Manifestacija se nastavlja u ponedjeljak, 19.06 kada program započinje u 18h svetom misom za žrtve Hercegovačkog ustanka u župnoj crkvi u Dračevu, nakon čega je na nacionalnom kulturnom spomeniku Rt Kula, od 19h na rassporedu pjesnička večer MUNJA OD GABELE, te program kojim Udruga „Hercegovac" Dračevo obilježava petu godišnjicu djelovanja.