U kinu ''Mogorjelo'' organiziran II Kids festival

Čapljina, festival
Glavni organizator i pokretač ovoga projekta je voditelj kina ''Mogorjelo'' gospodin Vlado Hlobil, koji je učenicima Osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina te područnih škola Višići i Domanovići poklonio besplatnu kino projekciju crtanog filma i predstavu, koju su organizirali gosti iz Sarajeva.

U kinu se jučer tako okupilo oko 500 mališana, koji su sa osmjehom na licu pratili predstavu i projekciju crtanog filma, a kasnije se u plesu pridružili izvođačima i zabavljačima. 

Kako za naš portal ističe gospodin Vlado Hlobil za učenike Osnovne škole Vladimira Pavlovića organizirana je kino projekcija u 10 sati, a potom zabavni program i predstava s gostima iz Sarajeva te podjela poklona. Ove godine mogli su nazočiti samo najbolji učenici iz svakog razreda, što je došlo kao svojevrsna nagrada na kraju školske godine.

U 13 sati organiziran je isti program, ali za učenike područne škole Višići / Domanovići.

Središnji događaj Kids festivala bit će održan u petak u dvorani ''Zetra'' u Sarajevu, a osim Sarajeva Čapljina je jedini grad u kojem se održava ovakva manifestacija. Na festivalu će sudjelovati i učenici iz Čapljine, koji će autobusom u petak otputovati u Sarajevo.

Važno je napomenuti da gospodin Vlado Hlobil više puta tijekom godine za najmlađe građane organizira besplatne projekcije, jer kako i sam kaže oni su ti kojima treba podariti vrijeme i pažnju da već u mladim danima razvijaju kulturu i određene navike kad su i pitanju filmovi, predstave i ovakve manifestacije.

















Zdravko Jakiša | ČA::portal