Tuga i nevjerica u Čapljini nakon pogibije Brace Musulina

Dugogodišnji predsjednik čapljinske HVIDRE, čije je i utemeljitelj, poginuo je u srijedu oko 20 sati u mostarskom naselju Potoci.

Sa svojim vozilom marke Audi karavan (reg.oznake ZD-940-I) na ledenoj i snijegom  prekrivenoj  magistrali M-17 proklizao je te prešao na suprotnu stranu kolovoza i  vozačevom stranom automobila zabio se u zid obiteljske kuće. Iako je žurno prevezen do bolnice u Južnom logoru zbog teških ozljeda kralježnice i glave nažalost nije mu bilo spasa.Smrt ga je zatekla na mjestu dopredsjednika županijske HVIDRE Ramsko-Neretvansko-Humske i člana predsjedništva središnjice HVIDRE Herceg Bosne. Baš se preksinoć i vraćao sa sjednice predsjedništva HVIDRE u Žepču i smrtno je stradao nadomak svoje Čapljine. Policija još istražuje okolnosti ove prometne nesreće ali se može konstatirati kako je svemu kumovala zaleđena prometnica i vrlo loši uvjeti za vožnju.

“ Ovo je veliki gubitak za čapljinsku HVIDRU jer smo izgubili jednog od njezinih osnivača. Naš je Braco uvijek pomogao gdje je mogao a bio je i dugogodišnji predsjednik čapljinske HVIDRE. Uz sve to bio je i predsjednik županijske HVIDRE a eto smrt ga je zatekla u pokušaju da se izbori za članove svoje Udruge. Malo bi tko po onakom neveremenu i zaleđenoj cesti išao tamo gdje je išao Braco. “ - rekao nam je Mario  Lasta, član predsjedništva čapljinske HVIDRE  te dugogodišnji suradnik i kolega poginulog Musulina.

Braco je bio poznat na širem području i uvijek se trudio izaći u susret invalidima Domovinskog rata koji su trebali pomoć i savjete. I sam je bio  90-postotni invalid Domovinskog rata te je i jedan od prvih organizatora otpora srpsko-crnogorskom agresoru na čapljinskom i stolačkom području. Tuga je jučer bila i u čapljinskoj podružnici HVIDRE u središtu Čapljine gdje su mnogi dolazili  kako bi na taj način odali počast dugogodišnjem predsjedniku. Posljednji ispraćaj Brace Musulina bit će danas u 15 sati na groblju sv.Franje u Čapljini.

Čaportal.info