Tijekom jučerašnjeg dana na području Čapljine pet požara, od toga tri u Gabela Polju

Prometna nezgoda dogodila se u 12:40 sati u Dračevu - tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede. Osim toga, od prijepodneva pa sve do kasnih večernjih sati pripadnici Protupožarne postrojbe Čapljina borili su se sa vatrenom stihijom na pet lokacija.

Prvi požar primijećen je u 11:00 sati, u naseljenom mjestu Crnići, gdje je gorjelo nisko raslinje, trava i šaš. Požar je lokaliziran za manje od sat vremena.

Drugi požar, koji je izazvao materijalnu štetu, prijavljen je u 13:00 sati u mjestu Gabela Polje, gdje je gorjela visoka trava i kapina. Požar se, nošen vjetrom, jako brzo širio, pa su uslijed toga oštećena dva vinograda i jedan plastenik. Požar je lokaliziran u 15:30 sati.

No taj požar nije bio jedini na području ovoga naselja. Naime, u 15:00 sati gorjela je visoka trava i šaš na samom rubu naselja, tako da stanovnici i njihova dobra nisu bili ugroženi, ali pripadnici Protupožarne postrojbe općine Čapljina sa ovom vatrenom stihijom borili su se sve do 17:00 sati.

Dok su se borili sa ovom vatrenom stihijom na trećem mjestu u istom naselju pojavio se još jedan požar, koji je pred sobom gutao travu, kapinu, šaš i visoko raslinje. Vatra se nošena vjetrom brzo proširila, pa je oštećen još jedan vinograd, a požar je pod kontrolu stavljen tek u 18:00 sati.

U 15:50 sati vatrogasci su morali na intervenciju u Trebižat, gdje je gorjela trava i nisko raslinje, a ovaj požar lokaliziran je u 16:30 sati.

ČA::portal