Stravična prometna nezgoda u čapljinskoj ulici Hrvatskih branitelja

prometna nesreća, Čapljina
Prema pričanju očevidaca automobil Mercedes ML, krećući se iz smijera Čapljine, izašao je u suprotnu traku i počeo pretjecati nekoliko vozila. U trenutku kad se Mercedes približio benzinskoj crpki, automobil ispred njega počeo je skretanje na crpku. U tom trenutku vozačica Mercedesa pokušala se vratiti u svoju traku, nakon čega je izgubila kontrolu, popela se automobilom na pločnik, vozila njime nekih 20-ak metara, stružući o vrtni zid kuće, te se potom desnom stranom vozila zabila u garažu i telefonsku razvodnu kutiju.

Od siline udarca telefonska kutija smrskana je na minijaturne dijelove, a dio zida garaže je totalno napuknuo, što se može vidjeti na fotografijama u našoj fotogaleriji. Prednja desna strana Mercedesa potpuno je smrskana, a zračni jastuci spasili su 4 osobe koje su se nalazile u vozilu, od kojih je samo jedna osoba lakše ozlijeđena.

Samo pukom srećom u tom trenutku na poločniku se nije nalazio nitko od pješaka, a dosta često baš ovim pločnikom kreću se naši najmlađi sugrađani na putu od kuće prema školi.

Slični su komentari mještana, koji su s nevjericom gledali što se dogodilo ispred njihovih kuća. Kako su rekli za naš portal, ogorčeni su činjenicom da nitko od nadležnih ne poduzima ništa po pitanju sigurnosti u ovoj ulici, a svakih 15-ak dana na istoj cesti događaju se strašne prometne nesreće.

''Samo je pitanje dana kada će ovdje netko stradati. Ovuda se vozi strašnom brzinom, i svima nam je glava u torbi, posebno našim najmlađima. Nekad smo tu imali ležeće policajce, koji su koliko-toliko usporili promet i davali nam određenu sigurnost, a danas nikoga nije briga što se ovdje svako malo dogodi neka nesreća, i što u nesrećama poput ove može stradati i običan prolaznik'' - komentira nesreću jedan od mještana.

Kako je telefonska razvodna kutija smrskana, prekinute su i sve telefonske linije stanovnicima ove ulice.

Očevid, koji je trajao punih dva sata, izvršili su pripadnici PU Čapljina, a na licu mjesta bila je i ekipa Doma zdravlja Čapljina, koja je pružila pomoć unesrećenima.

caportal.info