Samopregled i rano otkrivanje znakova raka dojke tema predavanja za Čapljinke

rak dojke, samopregled, predavanje

U Čapljini je održano edukacijsko predavanje o prevenciji karcinoma dojke u galeriji ”Tau”, a povod za predavanje je svjetski dan zdravlja.

Tribina pod nazivom ”Samopregled, rano otkrivanje znakova raka dojke” održana je u sklopu projekta ”Osnaživanje zdravlja žene” o čemu je pričala Tanja Goluža iz Udruge ''Novi pogled''.

Maja Memić, predsjednica "Udruge oboljelih od raka dojke i drugih malignih oboljenja kod žena" pnaglasila je važnost edukacije, pregleda i ovih predavanja.

”Na ovim edukacijskim predavanjima o prevenciji karcinoma dojka govorimo što bi zapravo svaka žena trebala znati i učiniti za dobrobit svog zdravlja. Jasno je kako bi sve žene rebale ići na ginekološke, ultrazvučne i mamografske preglede te kod kuće obavljati samopregled dojki. Ulaganje u svoje znanje i prepoznavanje simptoma bolesti je jedna stepenica iznad kako bi mogli spasiti daljnje širenje. Nažalost, karcinom dojke se ne može izbjeći i nitko ne bira hoće li oboliti od te bolesti. Ono što je do nas i što mi možemo učiniti jeste da znamo na koji način se boriti protiv te bolesti i što učiniti u vezi toga”, rekla je Memić, prenosi caportal.net.