Provaljeno u crkvu u Bobanovu naselju

Župnik je na Veliki četvrtak, 21. travnja, pošao poslom malo prije 13 sati u spomenutu crkvu, koja je još u izgradnji. Ušavši u crkvu, vidio je obujmice od kablova razbacane, kablovi s istočnoga zida crkve poskidani, također kablovi od razglasa, video nadzora, alarma i dio električnih instalacija pokidani.

Kasica za Caritasove potrebe provaljena i ispražnjena. Kod oltara procesijski križ bačen na stepenice, korpus razbijen, oltarski križ prevrnut. Mikrofon s oltara odnesen, privremeni reflektor na stalku prevrnut, kabel s prekidačem za pojačavanje svjetla otkinut i odnesen. Prozor u istočnoj sakristiji otvoren.Tuda je, vjerojatno, provalnik ušao u crkvu.

Na drugoj sakristiji postavljena su nova vrata i bila su zaključana. Brava je nasilno provaljena, vrata oštećena i štok razbijen. Iz sakristije je uzet DVD s elektronskim zvonima, koja su zvonila ujutro, upodne i navečer. Ormar za struju u sakristiji otvoren, jedan kabel čupan, elekričarski ključ s ormara odnesen.

Župnik je upitao susjeda Stjepana kada je posljednji put zvono zvonilo. „Sinoć, i mi smo izmolili Anđeo Gospodnji. Jutros nije zvonilo." Po tom se zaključuje da se provala dogodila u noći na Veliki četvrtak. O svemu je obaviještena policija, koja je izvršila uviđaj.

"Jesmo iznenađeni, ali nam ništa ne može umanjiti uskrsne radosti u ovom svetom vremenu i crkvenom mjestu" - kaže župnik.

Republikainfo.com