Požar ugrozio više od stotinu kuća u Počitelju

Kako ČA::portal doznaje od zapovjednika Protupožarne postrojbe Čapljina Mate Jurkovića, vatra je došla na samo nekoliko metara od kuća u dijelu naselja Slanodol u Počitelju pokraj Čapljine.

''Prvi požar u Počitelju imali smo u 14:30 sati, a drugi već u 15:30 sati. Ta dva požara zaprijetila su kućama u navedenom naselju i na njima su bili angažirani svi pripadnici Protupožarne postrojbe Čapljina. Veliku pomoć pružili su nam mještani Počitelja, koji su zajedno sa nama sudjelovali u gašenju požara.'' - govori nam Jurković.

On dodaje kako je uvjeren da su požari podmenuti, jer čim bi lokalizirali jedan požar odmah bi se javio sljedeći, i tako četiri puta na području Počitelja.

''Prvi požar lokalizirali smo u 15:30 sati, a u isto vrijeme javilo se požar na suprotnoj strani naselja. Dok smo gasili taj požar javio se novi kod kule u Počitelju, na trećoj stranici, da bi u 19:45 izbio novi požar, koji još pokušavamo lokalizirati.'' - ističe Jurković koji još jednom dodaje kako bez pomoći mještana Počitelja ne bi mogli lokalizirati ove požare.

Nekoliko vinograda u Počitelju u potpunosti je spaljeno, a dosta poljoprivrednih dobara pretrpilo je djelomičnu štetu.

Osim četiri požara u Počitelju čapljinski vatrogasci intervenirali su danas na požarima u Gabela Polju, Tasovčićima i Dretelju, gdje je gorila trava, nisko raslinje i smeće.

Zdravko Jakiša | ČA::portal