Pomozimo teško bolesnog Daria Musulina i njegovu obitelj

Koliko te život najprije može pomaziti a onda preko noći i pokositi do nogu na svojoj je koži nažalost najbolje osjetio Dario Musulin (30) , poznatiji kao MUSA, iz Čapljine. Njegovoj sreći nije bilo kraja kada se 2003.godine vjenčao sa svojom životnom saputnicom Enidom.Sve mu je tada bilo ispunjeno srećom i zadovoljstvom iako je odrastao odvojen od svoga oca. No,prije tri godine Dariu se život mijenja iz temelja. Najprije mu se rodila kćerkica i sreći ove mlade obitelji pet nije bilo kraja.No,ubrzo j eosjetio probleme sa okom i u početku je mislio da je to posljedica propuha ili neke nezgodne prehlade.

Kako problemi nisu prestajali morao je uraditi i nekoliko magnetnih rezonanci i tek nakon godinu dana mu je dijagnosticiran tumor na mozgu.Uslijedila je prva  operacija u Zagrebu i Dario se nekako oporavio te čak i počeo raditi  pa su svi pomislili kako je to kraj  njegovih nevolja. No,nakon godinu dana dolazi do pogoršanja,Dario nije mogao lako ustajati sa kreveta te  je  morao na drugu operaciju mozga u Zagrebu.Slijedi mu dosta teži oporavak i brojni pregledi i zračenja na klinici Rebro u Zagrebu a što je znatno iscrpilo.Uz sve to pojavile su se i infekcije koje su znatno pogoršavale njegovo zdravstevno stanje. Ovaj hrabri čovjek uz potporu svoje supruge i rodbine a osobito motiviran svojom trogodišnjom kćerkicom nastavlja borbu za život.Ipak,njegovoj životnoj kalvariji nikada kraja pa mu krajem siječnja ove godine nažalost dolazi  još teži životni udarac od kojeg se stanje posve pogršalo.

U prometnoj nesreći kod Mostara krajem siječnja poginuo je njegov otac Braco Musulin,dopredsjednik županijske HVIDRE i dugogodišnji predsjednik čapljinske HVIDRE. Kada je čuo tu vijest Dario je prosto zanijemio i od tog dana mu se zdarvstveno stanje znatno pogoršalo i iz dana u dan sve je teže.Prije nekoliko dana čak je izgubio i moć govora a što nas je posebno dojmilo kada smo ga posjetili u njihovo podstanarskom stanu u čapljinskom naselju Grabovine. U usporedbi sa stanjem od prije nekoliko mjeseci i koju godinu Dario je prosto za neprepoznati a sve oko njega zabolilo je to što je izgubio i moć govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško nam je a ujedno i jako neugodno požaliti se bilo kome jer smo mislili da se takve stvari mogu dogoditi samo nekom drugom.Ovdje smo u podstanarskom stanu i cijelo vrijeme moramo plaćati stanarinu a primanja tj.njegova invalidnina  je  nažalost nedovoljna. Evo javili su nam kako nam je čapljinski načelnik Smiljan Vidić dodijelio montažnu kućicu u samom gradu ali ju je nužno unutra obnoviti i prilagoditi  Dariovim potrebama.Za to nažalost nemamo sredstava pa nam je to nova i velika neizvjesnost.Osobito je nužno obnoviti kupatilo kako bi Dario imao toplu vodu ali za to su nužna velika sredstva.“-kroz plač nam govori supruga Enida koja se ne odvaja od svog Daria.

Po cijelom stanu okačene su njihove slike sa vjenčanja i sa pokojnim ocem Barcom.Sve je to sada znatno drugačije i za ne prepoznati pa je vrijeme da svi pomognemo ovom hrabrom čovjeku i njegovoj obitelji.

Računi za pomoć Dariu Musulinu i njegovoj obitelji
Kako bi se olakšao život teško bolesnog Daria Musulina i njegove mlade obitelji Večernji list i Čapljinski portal pokrenuli su i humanitarnu akciju. Svi oni koji mogu i žele pomoći Dariu svoje priloge mogu uplatiti na broj računa:1610000000000011 otvoren u Raiffeisen banci u Čapljini  gdje je i Dariov račun broj:6764162000753831 tj.uz naznaku njegova računa. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti i u redakciji Večernjeg lista i Čapljinskog portala.

čaportal