FOTO  OŠ 'Lipanjske zore' Višići snimila vlastitu pjesmu

Lipanjske zore, višići

Pjesma ''Beskrajan san'' nalazit će se na CD-u u koricama istoimene knjige i bit će auditivni izraz slikovnice koja je spoj riječi, slike i zvuka i koja je imala za cilj uključiti učenike s određenim poteškoćama kao dio projekta inkluzije koju provodi OŠ Čerin na čelu s ravnateljem Perom Petrušićem a u koji je OŠ Lipanjske zore uključena kao suradnica.

OŠ ''Lipanjske zore'' Višići kroz ovaj projekt imala je zadatak napraviti pjesmu koju su po priči u slikovnici osmislili glavni junaci. Autor glazbe, teksta i aranžmana bio je voditelj glazbenih radionica u OŠ ''Lipanjske zore'' Igor Beno. Radionice su održavane tijekom školske 2017./2018. godine i u njima uz ostale učenice sudjelovala i slijepa djevojčica. Svaka od učenica uvježbavala je svoju dionicu pjesme da bi se u posljedja tri mjeseca krenulo u realizaciju snimanja u studiju Jaz u Strugama. Bubnjarske dionice ukucane su kompjuterski i formatirane u oblik realnih bubnjeva dok su ostale instrumente odsvirale učenice. One su ujedno i članice školskog benda Disconnect. Glavni vokal pjevala je Dražena Šuman, prateći su bili Anđela Vučina i Veronika Kuridža, gitaru je svirala Marijana Cvitanović, klavijaturu Veronika Jerkić, violinu (na klavijaturama) Petra Markota a bas (na klavijaturama) Nikolina Limov. Snimanje je počelo 19.veljače a završeno 12.svibnja. Producent i fializator zvuka bio je Ivan Bukovac a asistent na instrumentu gitara Boris Maričević.

Slikovnica s CD-om tiskat će se na kraju ove školske godine u organizaciji Pere Petrušića i OŠ Čerin. Treba istaći da je gospodin Petrušić također i književnik i autor je teksta slikovnice. Zahvaljujemo mu što je baš našu školu uključio u ovu hvale vrijednu akciju gdje je naglasak na jednakoj mogućnosti za sve učenike i koju je financirao uz pomoć Federalnog ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pjesma na linku ispod:

BESKRAJAN SAN