Održan Božićni koncert HKUD-a ''Seljačka sloga'' Trebižat

Koncertni program su otvorili simpatični mališani dječjeg zbora Sv.Marije iz Trebižata pod vodstvom gospođe Ignacije Sušac. Nakon njih program se nastavio uz ugodno muziciranje puhačkog orkestra koji je ovom prigodom predstavio i 11 novih mladih glazbara kojima je ovo bio prvi koncert.

Posjetitelji su mogli uživati u brojnim izvedbama božićnih pjesama, kao i modernim obradama novijih skladbi. U sklopu koncerta je nastupila i folklorna sekcija društva, ženska klapa "Lira", kao i muška klapa "Trebižat" koji su svojim glasovima donijeli duh Božića. Posebne emocije je izazvao nastup trebižaćanima posebno drage glazbenice Ivane Marić, koja je uz pratnju ženske klape "Lira" izvela skladbe "Hallelujah", "Tebe voljeti", te "Božić bez tebe".

Svoj doprinos ovogodišnjem koncertu dali su i članovi puhačkog kvinteta pod ravnanjem prof. Tomislava Sušca. Tijekom koncerta predstavljen je i CD "Akordi s kamena" na kojem se nalaze obrade tradicionalnih hercegovačkih napjeva koje su izvele ženska klapa "Lira" i muška klapa " Trebižat". Na CD se mogu čuti i stari zapisi gange i bećarca kao posebno obilježje ovog kraja.

Također kao dio programa predstavljeno je 15 radova akademskog slikara Trpimira Grgića u suradnji sa djecom iz Osnovne škole "Trebižat" koji su nastali u sklopu ovogodišnje likovne radionice.

Na samom kraju koncerta uz pratnju puhačkog orkestra svi sudionici su zajedno sa mnogobrojnom publikom otpjevali "Veselje ti navješćujem" i tako poželjeli svim ljudima dobre volje sretan i blagoslovljen Božić. Trebižaćani su kao i prethodnih godina pokazali bogatstvo tradicije i kako se čuvaju božićni običaji ovog hercegovačkog kraja. Pokrovitelj koncerta je bio Ured načelnika općine Čapljina zajedno s načelnikom gosp.Smiljanom Vidićem.

ČAportal