Nezapamćena obiteljska tragedija u Jasenici kod Čapljine

Čapljina, tragedija

Ovako nešto nitko nije mogao ni slutiti i dugo ćemo se oporavljati od ovog šoka.“ - izustio nam je jedan od bližih rođaka Bećira Čolakovića(80) u Jasenici kod Čapljine koji je na Božićno jutro na zaista tragičan način  u smrt odveo sebe i svoju 26 godina mlađu suprugu Šeću.


Ovakva tragedija ne pamti se na čapljinskom kraju a svi se pitaju što je nagnalo ovog starca na ovakav potez koji je zavio u crno njegovu rodbinu, prijatelje i sve mještane čapljinskog naselja Jasenice. Cijeli se slučaj policijski još istražuje, ali se ipak pretpostavlja da je Bećir ručnom bombom oduzeo život sebi i svojoj supruzi.

Njihova beživotna tijela (jedno pokraj drugog) na Božićno jutro kroz prozor obiteljske kuće prizemnice u Jasenici  zapazio je Bećirov zet koji  ih je inače i obilazio. Vrata kuće su bila zaključana (sa ključem u bravi s unutrašnje strane) pa se pretpostavlja da je Bećir bombom raznio sebe i suprugu. Na to upućuje i podatak da je uz brojne druge povrede na Bećirovom tijelu otkinuta i šaka te podlaktica, a što upućuje na to da je držao bombu u ruci. No,svi detalji ove nezapamćene tragedije na čapljinskom području znat će se po okončanju policijske istrage koju vode krim inspektori PU Čapljina i MUP-a HNŽ-a.

Za našeg posjeta Jasenici, selu na brdu iznad Čapljine sa trenutno 20-tak obitelji, rodbina i susjedi kopali su grobnice u koje su se jučer (nedjelja) pokopali Bećir i Šeća.“ Bećir je bio bolestan i zbog astme je imao strašne bolove koje je jedva trpio. Nije mu bilo lako ali nikome nije jasno zašto su njih dvoje okončali na ovakav tragičan način. U noći prije same tragedije kod Bećira su u gostima bili sestra i zet i ništa nije naslućivalo na ovakvu tragediju.“ - rekao nam je jedan mještanin Jasenica dok je sa kolegama na groblju (samo desetak metara od obiteljske kuće Bećira Čolakovića) kopao  grobnice.

I ostali mještani Jasenica bili su u šoku i nevjerici te su se samo pitali zašto je Bećir uz svoj odlučio oduzeti i  život svojoj supruzi. Tek se nagađa da je Bećir možda aktivirao ručnu bombu dok su spavali pa u toj situaciji njegova supruga nije ni mogla reagirati. Neki od susjeda su uvjereni da su njih dvoje ipak planski i zajednički otišli u smrt. Uz sve ovo mnoge čudi i to otkuda Bećiru ručna bomba u kući pa se postavlja pitanje jeli u kući imao još naoružanja.Točne razloge Bećir i Šeća  ipak će ponijeti sa sobom u crnu zemlju i to u zajedničku grobnicu samo desetak metara iza kuće strave i užasa u Jasenici.

caportal.info