Kolonom sjećanja Čapljinci odali počast žrtvama Vukovara

sjećanje na Vukovar, Čapljina, obilježavanje

U povodu obilježavanja 28. obljetnice pada herojskog grada Vukovara, Čapljina se na poseban način prisjetila te odala počast svim žrtvama Domovinskog rata i poraća, priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Čapljine. 

Ove, kao i prethodnih godina, organizirana je Kolona sjećanja koja se formirala na Trgu kralja Tomislava te u tišini i s upaljenim svijećama krenula ulicama Braće Radića, Ante Starčevića, Mate Bobana, pa sve do Trga hrvatske slobode.

Na križanju Ulice braće Radića i Ante Starčevića, odnosno na novom kružnom toku, Kolona sjećanja se zaustavila, a učenici čapljinskih osnovnih škola zapalili su lampione u znak zahvalnosti vukovarskim žrtvama.

Plamen upaljenih svijeća podsjetnik je na sve gubitke i razaranja, ali i nada da se ta žrtva više nikada ne dogodi, poručili su organizatori.

U Koloni sjećanja sudjelovalo je i izaslanstvo Grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom Smiljanom Vidićem.

- Svake godine na jedan poseban način obilježavamo žrtvu Vukovara. Čapljinci daju svoj doprinos Koloni sjećanja i u Čapljini a i Vukovaru te se time prisjećamo kako žrtava Vukovara, tako i svih branitelja i u BiH i u RH. Ono što je meni osobno, a vjerujem i mnogim drugim važno da u ovoj našoj čapljinskoj Koloni sjećanja uglavnom sudjeluje mladost, počevši od predškolskog uzrasta pa do srednje škole i starijih, te na taj način pokušavamo djeci približiti hrvatsku povijest- rekao je Vidić, stoji u priopćenju.