Iz Neretve izvučeno tijelo muškarca

Ronioci HRK Neum

Lokalni ribari su jučer ujutro primijetili tijelo koje je nosila Neretva pa su o tome odmah obavijestili policiju. S obzirom da je riječ o vrlo nepristupačnom području, u pomoć su pozvani pripadnici Interventne spasilačke službe i Gorske službe spašavanja - ISS i GSS Mostar te pripadnici Vatrogasne postrojbe Čapljina, piše dnevni-list.ba.

Iz ISS-a Mostar nam je potvrđeno da su malo prije podneva dobili poziv iz Čapljine da se uključe u akciju izvlačenja tijela iz Neretve.

- Riječ je o nepristupačnom terenu, a tijelo se nalazilo ispod površine vode na drugoj obali. Uz pomoć čamca iz Vatrogasne postrojbe prešli smo Neretvu, a nakon toga su dvojica ronilaca zaronila na dubinu od oko dva metra odakle su na površinu izvukli leš muške osobe, rečeno nam je u Interventnoj spasilačkoj službi.

Očevid na mjestu događaja obavio je dežurni županijski tužitelj Kemal Maksumić zajedno s pripadnicima krim policije. Tužitelj je potvrdio da vanjskim pregledom tijela nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt.

Nakon očevida tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Sutina gdje je obitelj izvršila identifikaciju. Šipković je posljednji put viđen 9. svibnja ove godine kada se udaljio od kuće i od tada mu se izgubio svaki trag.

foto: Ilustracija