Incident u Počitelju - Novi napad i skrnavljenje Spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima

Uz iscrtavanje muškog spolovila i pratećih pogrdnih riječi na Spomen križu u Počitelju,uza samu magistralu M-17, ispisani su i islamski vjerski slogani i grafiti podrške '' Jamasu ''.

Sve je ovo ponovno zgrozilo čapljinsku javnost a sve to osobito teško proživljavaju preživjeli hrvatski branitelji i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Cijeli je slučaj jučer ujutro prijavljen čapljinskoj policiji koja je i izvršila uviđaj te se nastavlja operativni rad s ciljem otkrivanja vandala i nacionalističkih provokatora.

'' Križ u Počitelju je za nas svetinja i nažalost opet je bio podloga za nacionalističko iživljavanje onih koji ne žele cijeniti svu prolivenu krv i žrtve branitelja u borbama za oslobađanje Počitelja od srpskog agresora i pridružene JNA. Dok su branitelji ginuli mnogi su u Počitelju govorili kako to nije njihov rat a sada evo uništavaju i spomen obilježja onima koji su im u biti i donijeli današnju slobodu.'' - ističu iz Kordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Općine Čapljina te još jednom mole policijske i sve druge nadležne organe da se napokon stane u kraj onima koji svako malo napadaju i oskvrnjuju Spomen križ u Počitelju.

U proteklom razdoblju križ u Počitelju je više puta išaran uvredljivim i nacionalističkim grafitima a bilo je i pokušaja njegova rušenja. Na ovaj Spomen križ kačene su i mrtve lisice te razne druge životinjske lešine. Kako smo jučer uspjeli doznati od nekih mještana Počitelja, koji u strahu od odmazde vandala nisu smjeli pred kameru, Spomen križ je išaran nakon što je skupina ovdašnjim bošnjačkih mladića čekala Novu godinu te je nakon toga više sati prosto divljala po Počitelju.

CAPORTAL.INFO