FOTO  U akciji blagdanske podjele ribe građanima Čapljine podijeljeno preko 100 kg ribe

Tomislava upriličena blagdanska akcija podjele ribe građanima.

U ovoj akciji podijeljeno je preko stotinu kilograma morske ribe ( srdela, orada, cipol, mol...) koja će se danas naći na blagdanskim stolovima naših sugrađana. 


Jutrošnja podjela ribe je dio humanitarne akcije '' Neka Božić bude svima ''. Cilj je simbolićno se sjetiti svih naših sugrađana, s porukom da je prošlo vrijeme kada je vladajućoj strukturi bilo važo samo okoristiti se svim mogućim i nemogućim preko leđa Čapljine i čapljinaca, dok je ista ta Čapljina, kojoj su dušu materijalizirali i kanaliziarli u svoj džep, dovedena na rub kolapsa, a obični čapljinci do socijalne bijede, intelektualne degradacije i osjećaja otuđenosti u vlastitom gradu.

Uz podjelu ribe u sklopu našeg humanitarnog projekta '' Neka Božić bude svima '' za 150 socijalno najugroženijih obitelji podijeli smo novčanu pomoć po 50 KM. Pomoć smo predali i Udruzi '' Cvijet '', a pomogli smo i liječenje teško oboljelog Ivice Galića iz Neuma '' - rekao nam je Boris Pavlović, predsjednik OO Mladeži HDZ BIH Čapljina dok su vrijedne Antonija Mustapić i Nina Rotim iz Zajednica žena HDZ BIH dijelile ribu građanima na trgu ispred zgrade Općine Čapljina.

U tome im se pridružio i sam općinski načelnik dr.Smiljan Vidić kojem kao liječniku nije bio problem navući bijele rukavice i dijeliti ribu svojim građanima.Mnoge je prolaznike i zbunilo kada su vidjeli načelnika kako trpa ribu u vrećice i daruje ih svojim sugrađanima. Na kraju su se načelniku Vidiću te članovima Mladeži i Zajednice žena HDZ-a u podjeli ribe građanima pridružili i pomoćnici načelnika te još neki općinski djelatnici. Sve je bilo u duhu nadolazećeg blagdana a građani Čapljine su pohvalili ovu vrijednu akciju.

Foto i tekst: Frano Matić | V. L. | ČAportal