FOTO  Održana pustolovna utrka, prvo mjesto osvojili odbojkaši Jelčić i Trajanovski

utrka
Deset ekipa sudjelovalo je u utrci koja se sastojala od vožnje biciklima u dužini od 9200 metara (relacija Počitelj-Trebižat), trčanja u dužini od 1300 metara (relacija Trebižat-Matica) te na kraju vožnje kanuima rijekom Trebižat u dužini od 7100 metara(relacija Matica-Struge).

Zaista zanimljiva utrka pružila je dosta napetih trenutaka; na samom startu formirale su se nekolike skupine, da bi se u dijelu vožnje kroz grad ponovno približile jedna drugoj, što je utrku učinilo još napetijom. Neke ekipe nisu održale dobru komunikaciju, pa se tako dogodilo da je osoba koja je prva stigla na cilj morala čekati svog timskog partnera čak 10 minuta, jer je ovaj izgubio dosta vremena na prve dvije etape utrke.

Prvoplasirana ekipa, u sastavu Jure Jelčić i Saša Trajanovski, utrku je završila za ekspresnih 1h i 05 minuta. Nedugo nakon njih na cilj dolaze i drugoplasirani Boris Previšić i Slavko Gadžić, koji su ujedno bili i najmlađi natjecatelji ove utrke. Treće mjesto pripalo je ekipi u sastavu Bariša Šiljeg - Gojko Spajić. Zanimljivo je da su Jelčić i Trajanovski do kanua došli kao petoplasirana ekipa i da su u ovom dijelu utrke, vožnjom kanuima, uspjeli nadoknaditi zaostatak, preteći sve ekipe i zauzeti uvjerljivo prvo mjesto.

Prvoplasiranoj ekipi pripala je nagrada u vrijednosti od 600 KM, drugoplasiranoj ekipi nagrada u vrijednosti od 400 KM, dok je trećeplasirana ekipa dobila nagradu od 200 KM.

Nakon završetka utrke diplome i vrijedne nagrade najboljim ekipama uručio je predsjedavajući općinskog vijeća Pero Knežević, a potom su okupljeni uživali u atraktivnim skokovima koje su hrabri natjecatelji izvodili sa željezničkog mosta na kupalištu Jaz u Strugama.

Pokrovitelj manifestacije bio je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, Općinsko vijeće Čapljina i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Medijski pokrovitelji: Čapljinski portal, Večernji list i HERC Vjesnik.









Više slika na čaportal.info

Zdravko Jakiša | H. V. | ČA::portal