FOTO  Održan veliki Božićni koncert HKUD-a „ Seljačka sloga “ Trebižat

Kamere Federalne Televizije  snimale su veliki tradicionalni Božićni koncert HKUD „ Seljačka sloga “ Trebižat  kojeg će u cjelosti emitirati u svom Božićnom programu.

U velikoj dvorani  hotela „ Mogorjelo “ okupilo se preko 500 posjetitelja ( dosta ih nije ni moglo ući u dvoranu ) među kojima su bili brojni gosti i uzvanici kao što su ministar financija u Vijeću ministara BIH Dragan Vrankić,čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić, konzul RH u Mostaru Velimir Pleša ( sa kolegama i zamjenicima ), čapljinski fratri, javni i kulturni djelatnici...

Prigodne blagdanske pjesme,napjeve,igre i plesove ovog kraja prikazale su sve sekcije HKUD „ Seljačka sloga “ Trebižat. Sve je krenulo prigodnim blagdanskim mjuziklima  puhačkog orkestra ( sljedeće godine slavi 85 godina djelovanja ) pod ravnanjem kapelnika Dražena Laskača. Pridružio mu se i puhački kvartet a onda je folklorna skupina ( pod vodstvom Ive Sušca Bronđe ) uz ovacije publike  priredila običaje paljenja Badnjaka i svega što se upriličuje  uoči i na sam Božić. Bilo je tu i tradicionalnih hercegovačkih plesova i igara u kojima su se dokazali svi naraštaji u narodnim nošnjama ovog društva. Pjevačko umijeće sa raznolikim  blagdanskim programom  pokazale su i ženska klapa „ Lira “  i muška klapa „ Trebižat “ ( obje pod vodstvom Ivice Kaleba ) a uslijedio je i njihov zajednički nastup sa puhačkim orkestrom.

“ Svim na Zemlji,mir,veselje...“, “ Djetešce nam se rodi...“ - orilo se dvoranom a oduševljeno je bilo i osoblje FTV-a koje će  to blagdansko ozračje iz Trebižata i Čapljine putem TV ekrana  prikazati svojim gledateljima. A da sve bude na visokoj razini voditeljski posao maestralno je odradio Dragan Soldo sa Radio postaje MIR Međugorje.

Tekst: Frano Matić |V.L. ; ČAportal
Foto: Zdravko Jakiša i Frano Matić