FOTO  Održan koncert ''Gradu s ljubavlju'' u organizaciji HKUD-a ''Seljačka sloga'' Trebižat

hkud sloga
Više stotina građana uživalo je u izvedbama puhačkog orkestra, folklorne skupine i muške klape ''Trebižat''. Poseban gost ovog koncerta bio je KUD ''Ante Zaninović'' koji je okupljene posebice oduševio izvedbom završnog čina iz opere Jakova Gotovca ''Ero s onog svijeta''.

Predsjednik HKUD-a '' Seljačka Sloga '' Trebižat Miro Brajković za naš portal ističe: '' Jedan ugledni svjetski državnik, obraćajući se naciji, kazao je: '' Ne pitajmo se uvijek što domovina može učiniti za nas, zapitajmo se što mi možemo učiniti za domovinu''. Upravo na tragu tog razmišljanja, što mi možemo učiniti za naš grad, naše društvo odlučilo je darovati kulturno-umjetničko večer pod nazivom ''Gradu s ljubavlju'', u kojem su sudjelovali puhački orkestar, folklorna skupina i muška klapa. S nama su bili i naši prijatelji, KUD ''Ante Zaninović'' i moram istaknuti da nam je zaista drago što su bili naši gosti i što HKUD ''Seljačka sloga'' i dalje gradi mostove prijateljstva sa društvima diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske ''.

Na upit o budućim planovima gospodin Brajković odgovara: '' Pred društvom je radno ljeto. Već u srpnju organiziramo Međunarodni susret puhačkih orkestara pod nazivom ''Zvuci s juga'', u kolovozu puhački orkestar gostuje u Omišu, a povodom blagdana Velike Gospe društvo će upriličiti koncert u Trebižatu. Krajem kolovoza domaćin smo Međunarodnom susretu klapa, posilje toga, točnije početkom jeseni, slijedi izdavanje klapskog CD-a, a krajem godine spremamo i veliku proslavu 85 obljetnice društva. ''

Okupljeni čapljinci istaknuli su da su jako zadovoljni izvedbama koje je priredilo HKUD ''Seljačka sloga'' Trebižat, te da je pozitivno iznenađenje bilo gostujuće društvo ''Ante Zaninović'' koje je doslovno oduševilo izvedbom posljednjeg čina opere ''Ero s onog svijeta''.

Pokrovitelj koncerta bio je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, a medijski pokrovitelji Čapljinski portal, HERC Vjesnik, Večernji list i Radiopostaja Čapljina.

jina.

jina.



više slika na www.caportal.info
Zdravko Jakiša | H. V. | ČA::portal