FOTO  Odigrane utakmice prvog dana Prvog međunarodnog nogometnog turnira Čapljina 2011

Mladi su Splićani bili uvjerljivi u svojoj skupini A, gdje su bili bolji od domaćina HNK ''Čapljina'' (3:0) i ekipe NK ''Bigeste" Ljubuški sa 2:0.

U prvom susretu mladi su se Čapljinci protiv vršnjaka iz Splita dobro držali jedno poluvrijeme, a onda su pali u nastavku te se očito nisu uspjeli osloboditi straha i treme što igraju protiv moćnog Hajduka. Mrežu Čapljine prvi je u 38. minuti utakmice načeo Frane Vladislavić, a do kraja su mu se pridružili i Joško Hajder i Ante Kušeta. Sva tri su pogotka splitskih ''bilih tića" rezultat početničkih pogreški mladih Čapljinaca, koji su se ipak dobro nosili sa dosta jačim protivnikom.

U drugom susretu iste skupine mladi su Splićani rezultatom 2:0 bili bolji i od svojih vršnjaka iz NK ''Bigeste'' Ljubuški. I mladi su se Ljubušaci dobro držali u prvom poluvremenu, čak su imali i dva čista zicera, a onda su Splićani u nastavku ubacili u brzinu više i preko dvostrukog strijelca Frane Vladislavića izborili finale.

U trećem susretu skupine A HNK ''Čapljina'' bila je bolja od NK ''Bigeste'' Ljubuški (2:0), a dvostruki je strijelac bio Mario Čerkez.

Tako će Čapljinci sutra, na stadionu Bjelave s početkom u 11:00 sati) u borbi za treće mjesto snage odmjeriti sa vršnjacima iz HŠK ''Zrinjski'' Mostar, koji su zauzeli drugo mjesto u skupini B, gdje su susreti igrani na stadionu u Višićima. Pobjednik te skupine je čitlučko Brotnjo, koje je pobijedilo Zrinjski rezultatom 1:0 (strijelac Josip Jozić u 33. minuti utakmice), a onda je remiziralo sa NK ''Neretva'' iz Metkovića (0:0).

Mladim nogometašima Zrinjskog nije pomogla visoka pobjeda od 3:0 protiv Neretve iz Metkovića (strijelci Vlaho 41. minuta, Buconjić 43. i Ivanković 47. minuta utakmice).

Tako će sutra u ''malom finalu", tj. susretu za treće mjesto, igrati HNK ''Čapljina'' - HŠK ''Zrinjski'' Mostar, a onda će u borbu za naslov pobjednika Prvog međunarodnog kadetskog nogometnog turnira Čapljina 2011 na teren istrčati kadeti Hajduka i Brotnja.

Turnir je jutros kao pokrovitelj svečano otvorio čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić, koji je izveo i početni udarac na utakmici otvaranja između Čapljine i Hajduka.

'' Nadamo se da će ovaj turnir postati tradicionalan, a siguran sam da će Čapljina uvijek biti dobar domaćin. Ovo je jedno dobro druženje mladih nogometaša iz Hercegovine i Hrvatske, pa stoga i zavrijeđuje našu pomoć i potporu." - istaknuo je načelnik Vidić prije nego što je ''opalio" prvu loptu na turniru.