FOTO  Čekaonica čapljinskog kolodvora opet bez klupa

Čapljina, vlak, željeznice bih, čekaonica

Putnici koji odluče putovati vlakom Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine u čekaonici u Čapljini nemaju mjesto za odmor.

Naime, u čekaonici Željezničkog kolodvora nema niti jedna klupa za putnike, a oni koji žele odmoriti noge prisiljeni su sjesti u kafić koji se nalazi unutar kolodvora.

Grupa turista iz Češke, s kojima se novinar portala caportal.net susreo na kolodvoru u Čapljini. Začuđeni su, kažu, da na kolodvoru ne mogu sjesti unutar prostorija.

”Proputovali smo cijelu Europu, i ovo nigdje nismo vidjeli, zbog toga smo intervenirali i javili se Vašem portalu. Srećom sad je vrijeme toplo i sjeli smo vani na klupu ovog trga, ali šokantno je da unutar kolodvora nema klupe za putnike! Prisiljeni ste sjesti u kafić, nešto naručiti i platiti, a to nije fer. Ne znamo kako je ovo moguće, s obzirom da nam se čini da je zgrada nova, pa bi zato nekolike klupe, prostor za sjednje, fotelja za čitanje, bili normalna stvar dok čekate vlak”, kaže nam pet putnika koji su čekali vlak za Sarajevo.

Dodaju kako je sreća što putuju u jesen.

”Sad je dobro, sunčano je, možemo sjediti vani, ali što kada dođe kiša, hladnoća, gdje čekati vlak!? Zaista nevjerojatno, nadamo se da će putem Vašeg medija ovaj naš apel netko čuti i potruditi se da putnicima kreira uvjete za normalan boravak na kolodvoru, kakav zaslužuju, što je pravi pristup prema korisniku, tj. putniku”, govore nam ovi turisti.

Nevjerojatan je to podatak, imajući u vidu kako su mediji o ovome pisali prije par godina, kada su Željeznice Federacije BiH intervenirale i postavile klupe u čekaonice.

Nadamo se da će i ovoga puta biti ažurni i čuti naš glas, a posebice glas putnika, te postaviti klupe, jer ovakva slika ne donosi nam ništa dobro pred turistima, posebice strancima.