Dogovorena suradnja Čapljine i Karlovca

čapljina - karlovac suradnja

... načelnikom Smiljanom Vidićem i njegovim suradnicima. Tema sastanka bila je nastavak suradnja dvaju gradova, zajednički gospodarski i turistički interesi i ciljevi, te prekogranična suradnja i partnersko apliciranje na EU fondove.

Načelnik Vidić zaželio je dobrodošlicu i istaknuo zadovoljstvo ovim posjetom s naglaskom na nastavak jedne kvalitetne suradnje na projektima od zajedničkog interesa, jer oba grada dijele iste izazove i ciljeve.

Gradonačelnik Mandić pozdravio je spremnost općine Čapljina za suradnju dvaju gradova koji partnerskim snagama mogu postići kvalitetnije ciljeve apliciranjem za EU i druge fondove cijeneći kako su oba grada visoko postavila ljestvicu vezano za realizaciju i unaprjeđenje infrastrukturnih i turističkih projekata.

Cilj svih aktivnosti općine Čapljina je poboljšanje gospodarske situacije kroz kreiranje povoljnog poslovnog okruženja, kontinuirano unaprjeđenje infrastrukture, konkurentnosti turističke ponude Čapljine i okolice kroz gradnju turističke infrastrukture namijenjene turističkim i edukativnim potrebama lokalnog, BH i stanovništva regije, te stvaranje novih turističkih sadržaja kroz promociju riječnog turizma, jednako kao i brendiranje poljoprivrednih proizvoda.

S obzirom na bogatu kulturno - povijenu baštinu koja krasi općinu Čapljina predstavnici lokalne vlasti s gostima su posjetili Staru rimsku utvrdu Mogorjelo, Stari grad Počitelj i Park prirode Hutovo Blato. Nakon posjete kulturno - povijesne baštine uslijedio je radni dio timova grada Karlovca i općine Čapljina te priprema projekta za partnersko apliciranje na EU fondove.