VIDEO  Djelatnici Veletržnice u Tasovčićima mirnim prosvjedom blokirali ulaz na Veletržnicu

...probleme na koje oni nailaze, ali i silne probleme i nelogičnosti kada je u pitanju poslovanje Veletržnice i odnos prema djelatnicima, odnosno onima koji su zaposleni u ugostiteljskim objektima, štandovima i boksovima koji se nalaze u krugu Veletržnice.

Na ulazu se tako skupilo oko sedamdesetak prosvjednika, koji su nam kazali kako je ovaj štrajk najavljen čak prije tri mjeseca i kako su i tada traženi pregovori sa upravom Veletržnice, no nitko se do sada ovim djelatnicima nije javio.

''Mi smo stvarno dovedeni pred kraj i ovo je bio jedini način da upozorimo na teško stanje u kojem se nalazimo. Uprava ne želi razgovarati s nama, kao da ne postojima, samo traže da im platimo za korištenje prostora, a u kakvim uvjetima radimo jednostavno ih nije briga. Sve što su uložili u Veletržnicu u zadnjih 10 godina je to što su postavili kapiju kojom kontroliraju dotok novca, a za nas ništa nije urađeno.'' - govori Pero Jovanović, jedan od okupljenih prosvjednika.

Kako smo doznali glavni razlozi štrajka su nezadovoljstvo iznosom mjesečne zakupnine na Veletržnici, kao i nezadovoljstvo uvjetima rada, događanjima oko Veletržnice, ali i činjenicom da ovim ljudima nitko ne može jamčiti sigurnost njihove robe, pa tako u slučaju krađe, poplave, požara ili bilo koje nepogode Veletržnica ne odgovara za štetu.

''Tražimo da uprava Veletržnice izađe i da razgovara s nama, kako bi zajedno riješili ovu situaciju. Međutim problem je što nam nitko neće reći tko je to Uprava, tko je predsjednik Uprave, čak ni rukovoditelj Veletržnice Slavko Dodig ne želi nam reći tko su njegovi nadređeni. Isto kao što svi oni školuju svoju djecu i mi imamo djecu koju treba školovati.'' - dodaje Jovanović.

Zahtjev prosvjednika je da se prvo razgovara o uvjetima rada na Veletržnici, da se počne ulagati u infrastrukturu, odnosno da se naprave boksovi kako bi svi imali iste uvjete za rad i istu zaradu. Ukoliko ne bude došlo do razgovora prosvjednici ističu kako će doći do ponovne, ali ovaj put potpune blokade Veletržnice.

izvor: caportal.info