Cilj projekta je da ovi ljudi dobiju radno mjesto u Hercegovini

kuhari

... organizirao je svečani ručak i dodjelu certifikata polaznicima tog ciklusa. Svečanost je održana u prostorijama Centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina, u restoranu Storija u Tasovčićima. Voditelj projekta Ivan Beno održao je kratko obraćanje, - Projekt financira EU, a provodi ga Međunarodna organizacija rada - ILO te sufinancira sa 196.000 eura. Ukupna vrijednost projekta je oko 213.000 eura.

Partneri u projektu su - vodeći partner REDAH - Razvojna agencija, Općina Čapljina, Služba za zapošljavanja HNŽ-a, Srednja škola Čapljina, Turistički klaster Hercegovina, Turistička zajednica HNŽ-a i Bizz Solutions d.o.o. Čapljina - kazao je voditelj Beno te naglasio:

- Ovo je drugi od pet ciklusa koje provodimo, u kojem promoviramo 26 kandidata, 15 kuhara i 11 konobara, što je ukupno do sada 48 kandidata, od planiranih 150, koji su završili ovu obuku. Uime Europske unije obratio se Gianluca Vannini, šef sektora za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju u Izaslanstvu Europske unije u BiH. - Želim zahvaliti načelniku općine Čapljina gospodinu Smiljanu Vidiću i svima koji su sudjelovali u projektu, koji su zapravo omogućili da se realiziraju sve aktivnosti unutar projekta.

Drago nam je što ovakva vrsta projekata uzima u obzir lokalne potrebe. U ovom području osobito smo prepoznali kako postoji velika potreba za radnom snagom u ugostiteljstvu, tako da nam je veliko zadovoljstvo što smo mogli pomoći načelniku općine i općini organizirati ovu obuka za buduće kuhare i konobare - kazao je predstavnik EU dodajući kako mu je zadovoljstvo što mu se pružila prilika uručiti certifikate polaznicima drugog tečaja.

Svečanom uručenju certifikata nazočio je i Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Obuka za zanimanje kuhara traje 60 dana, ukupno 350 sati teorijske nastave i praktične obuke, a dužina za zanimanje konobara 45 dana.

Večernji list BiH