Cesta Čaplijna - Gabela polje puna je rupa; vozači ogorčeni

Vožnja od Čapljine do Gabela Polja za vozače je prava vratolomija jer su brojna oštečenja asfalta te rupe na sve strane, pa je najveća sreća ako uopće prođete, a da pritom ne oštetite svoj automobil.

Uz sva ta oštećenja i udarne rupe ova je regionalna cesta na većem dijelu jako uska pa se i dva osobna automobila ne mogu mimoići.

Prava vratolomija
Da stvar bude još gora ova prometnica prolazi kroz samo naselje Struge, pa se automobili doslovce moraju provlačiti tik pokraj prozora i potpornih zidova, što samo otežava i usporava promet. Posebna je priča pak most u Strugama koji je toliko uzak da preko njega može proći samo jedno vozilo, dok ona vozila iz drugog pravca moraju čekati. Ovom cestom prometuje dosta tegljača i autobusa, pa je to onda prava noćna mora, kako za vozače tako i za pješake i prolaznike.

Teška situacija
''Ovo je zaista sramota da na jednoj ovako frekventnoj regionalnoj cesti još uvijek stoji ovaj uski most. Pa danas su i seoske ceste šire i imaju veće mostove.'' - samo je jedan od komentara koje smo čuli od već izrevoltiranih mještana naselje Struge. Spomenuta je regionalna prometnica u nadležnosti županijskog ministarstva prometa, a mještani i vozači već godinama uzaludno čekaju da se sa županijske strane pokrene projekt sanacije ove prometnice.

''Županija HNŽ u zadnje četiri godine, nažalost, nije izdvojila niti jedne marke za sanaciju ove prometnice koja je, kao što i sami vidite, svih ovih godina u zaista jadnom stanju. Iako to nije naša nadležnost mi smi ipak preuzeli stvar u svoje ruke i pokušavamo, kolio se može, stanje dovesti u red. Posebno je teška situacija na potezu od Gabele do Gabela polja pa smo već bili raspisali natječaj za izvođače radova na rekosntrukciji ovog dijela prometnice u što ćemo iz našeg proračuna izdvojiti oko 500 tisuća KM. Natječaj je poništen pa slijedi raspisivanje novog, a sve kako bi se počelo sa sanacijom ove regionalne ceste. U sklopu proširenja i potpune rekonstrukcije lokalne prometnice koja vodi kroz naselja Struge i Goricu prošle smo godine na jednom mjestu i proširili ovu regionalnu cestu jer se tu nisu mogla mimioći niti dva osobna automobila. Žalosno je da je Vlada HNŽ-a u protekle četiri godine prosto zaboravila na ovu regionalnu prometnicu koja je baš u njezinoj nadležnosti. Županija očito cijelo vrijeme ignorira ovaj problem koji vozačima i mještanima, a i svima nama u Čapljini često stvara pravu glavobolju.'' - ističe načelnik Općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Frano Matić/čaportal