Čapljinski HSP BiH prelazi u HSP HB

Čapljinski HSP BiH prelazi u HSP HB
...a vijećnici jučer nisu bili raspoloženi za neke šire i ozbiljnije rasprave pa su sve točke dnevnog reda usvajane bez rasprave.

Istupanje HSP-ovaca

Da ne bude sve tako „dosadno", pobrinuo se vijećnik Mario Čuljak koji je za govornicom obznanio svoje istupanje iz redova HSP-a BiH Čapljina i prelazak u novi HSP Herceg Bosne koji vodi ministrica Vesna Pinjuh. "Po ulasku u HSP BiH vjerovao sam da je to ispravna opcija, a na kraju sam se uvjerio da je to u biti podanička politika koja nam je podarila dvije izdaje. Prva je bila 2008. godine kada se na bijedan način i samo tri dana pred općinske izbore izdao naš kandidat za općinskog načelnika. Tada smo morali u radijskoj emisiji uoči samih izbora od kandidata druge stranke doznati da je HSP odustao od svoga kandidata za tu funkciju. Druga je izdaja uslijedila sada, nakon ovih općih izbora, kada je gospodin Zvonko Jurišić iskoristio svoj kompenzacijski mandat i otišao u pregovore s onima koji su nas do jučer, uz ostalo, prozivali komunjarama.

Izmijenjena slika

Stoga čapljinski pravaši, i to cijela podružnica, prelaze u HSP HB", istaknuo je dojučerašnji jedini vijećnik HSP-a BiH u Općinskom vijeću Čapljine. Ovo je peto istupanje vijećnika iz svojih stranaka (prije Čuljka su četiri vijećnika HDZ-a 1990 prešla u redove HDZ-a BiH ili su postali neovisni vijećnici) pa je sada već znatno izmijenjena slika i omjer snaga u Općinskome vijeću. Uz to novo političko preslagivanje vijećnici su, uz ostalo, usvojili prijedlog odluke o izmjeni odluke o uvjetima i načinu dodjele i korištenja građevinskog zemljišta, prijedlog odluke o pokretanju postupka za imenovanje članova tijela upravljanja Osnovne škole Čapljina i Osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina, prijedlog odluke o promjeni statusa nekretnine u općoj uporabi... Tu su još i imenovanja članova Školskog odbora Osnovne škole Čapljina iz reda roditelja djece i zaposlenika škole, kao i prijedlozi za dodjelu zemljišta na korištenje.

večernji list