Čapljinke i Čapljinci molitvom i paljenjem svijeća odali počast generalu Praljku

Čapljina, Slobodan Praljak
Na Trgu se okupilo više tisuća Čapljinki i Čapljinaca koji su na miran i dostojanstven način pokazali da ih je haška presuda s tragičnim ishodom ujedinila i da se ne slažu s povijesnom nepravdom koja je nanesena svim Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Svijeće je, uz građane, položilo i izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem koji se i obratio nazočnim gdje je kazao : „Neću vam se zahvaljivati što ste večeras ovdje došli i odazvali se ovom pozivu, jer poziv nije ni trebao, on dolazi iz srca sviju nas. Čapljina je još jednom pokazala tko je, to smo mi koji smo se okupili večeras ovdje na Trgu. Ovo je trenutak da sami sa sobom raščistimo neke stvari a onda na miran i dostojanstven način ali prije svega ponosan način odamo počast našim haškim uznicima a prvenstveno našem generalu čapljincu Slobodanu Praljku "

Građani su na Trgu kralja Tomislava svijećama ispisali „PRALJAK".
Paljenje svijeća organizirala je Mladež HDZ BiH Čapljina pod pokroviteljstvom općine Čapljina - općinskog načelnika.
Podsjećamo kako su Čapljinci na više načina generalu Slobodanu Praljku pokažu svoju zahvalnost za sve što je učinio za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Sinoć je urađen mural s njegovim likom i njegovim posljednjim riječima "Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu".

Đaka city