Čapljina: U kinu Mogorjelo odigran igrokaz Mećava

višići, predstava
Predstava je pripremana više od godinu dana a izvedena je u srijedu 7.11.2018. Mladi glumci su zaista briljirali. Neki od njih izgledali su kao profesionalci.

U igrokazu su glumili: Nikolina Limov (JOLE), Marta Obad (MANDA), Marija Raguž (MAŠA), Mateo Mišić (MARKO), Anđela Vučina (ANKA), Krešimir Dugandžić (IVAN), Veronika Kuridža (PERELJA), Nikola Obad (TOMO), Anđelo Šutalo (DANE), Josip Knežević (JURE), Gabrijel Doko (ILIJA), Glorija Falak (ANĐA), Antonela Vukoja (MARA), Dražena Šuman (VRANJKA), Antea Merdžan (MARTA), Marina Valjan (BABICA).

Redatelj predstave je knjižničar Igor Beno, scenografija je djelo nastavnika likovnog Ernesta Markote uz asistenciju školskog majstora Damira Menala. Učenici sudionici igrokaza sami su se pobrinuli za kostimografiju i šminku. Nastavnica hrvatskog Marijana Milićević otisnula je letke koji su dijeljeni gledateljima. Treba pohvaliti i učenice Ivanu Udženiju i Saru Jovanović koje su, osim što su bile šaptačice, pomogle oko priprema glumaca prije predstave. Pedagog naše PŠ Domanovići Jozo Ljiljanić bio je asistent oko tehničkih detalja same izvedbe.

Predstava opisuje život jedne ličke obitelji između dva svjetska rata. Jole, seljak, koji je godinama radio u Americi, propio se nakon smrti sina Makice. Njegov teror trpjele su žena Manda i kći Maša. Jole je jedini izlaz vidio u tome da bogato uda kći da bi i on imao koristi. Komplikacija nastane kad se Maša zaljubi u siromašnog seljaka Perelju. Dalje detalje neću otkrivati jer nadamo se da će se predstava opet izvoditi. Postoje neke ponude i svima koji te večeri nisu bili u kinu Mogorjelo, preporučila bi da je svakako pogledate.

Zahvaljujemo našem sumještaninu, snimatelju Mirku Boškoviću - Migetu što je odvojio vrijeme kako bi snimio predstavu, općini Čapljina na besplatnom korištenju kino dvorane za pripreme i izvedbu, kao i uposlenicima kina Mogorjelo Vladi i Stjepanu.

oslipanjskezore.visici.com