Čapljina: "Pustolovna utrka Čapljinom 2011"

Utrka će biti svojevrsni višeboj, jer se radi o vožnji kanuom, trčanju i vožnji biciklom.

Natjecatelji će najprije voziti kanu rijekom Trebižat te prijeći Neretvu na dionici dugoj 8,3 kilometra. Zatim se trči 1,8 km na dionicu lijeva obala Neretve - Kameni most u Klepcima, na rijeci Bregavi, te se na kraju s ovoga mjesta još vozi bicikl 6,8 kilometara preko pontonskog mosta na rijeci krupi do Motela "Park" u Karaotoku.

Organizator utrke je Turistička organizacija "Čapljinka", a broj sudionika je ograničen na 28, odnosno 14 ekipa po dvoje.

Katja Stojić, voditeljica ureda "Čapljinke", ističe da je broj sudionika ograničen zbog nedostatka bicikla, ali nada se da će se u slijedećim godinama i to promijeniti. Također, potvrđuje da će u sklopu ove manifestacije mladi članovi ekološke udruge, prijatelji prirode "Močvara", organizirati likovnu radionicu i to kod motela "Park" a priroda će biti motiv njihovih radova.

Kotizacija za nastup je 20 maraka, a najbolje čekaju nagrade. Prijave za utrku završavaju u petak. Pokrovitelji utrke su načelnik općine Čapljina i Općinsko vijeće Čapljine.

(Fena)