Apel za pomoć obitelji Tadić iz Bobanovog naselja

Sve od tada Marija je sa djecom bez dovoljno primanja i na stalnim mukama i iskušenjima, kako zbog zdravstvenog stanja neke od djece tako i teške financijske situacije.

Svih petero djece rođeni su godinu za godinom, tako da danas najmlađe ima devet a najstarije četrnaest godina, i svi pohađaju nastavu. Jedno od njih ide u školu za djecu s poteškoćama u razvoju, što je za Mariju još jedna dodatna otežavajuća okolnost, kako zbog financiranja tako i vremena koje treba posvetiti svome sinu. Drugo dijete imalo je do sada već šest operacija te je cijela obitelj u stalnoj neizvjesnosti.

Uz sve te probleme ova se napaćena obitelj susrela sa novim poteškoćama. Zbog duga za prošlu godinu (500 KM) trebala im se isključiti struja. Kako Marija nema novca da plati taj dug molila je Elektro Čapljinu da se odgodi isključivanje struje, barem do idućeg tjedna, na što su u konačnici i pristali, ali se i dalje ne vidi izlaz iz ove situacije.

Veliku potporu ovoj obitelji posljednjih dana pružili su članovi udruge mladih ''MAČ'' Čapljina, koji su od sredstava prikupljenih od organiziranja Božićne svirke izdvojili 400 KM i donirali ovoj obitelji.


'' Preko gospođe Zdravke Mrčić i predsjednika MZ Bobanovo Petra Jurešića saznali smo za slučaj ove obitelji, pa smo ispred Udruge odlučili pomoći, koliko možemo. Drago nam je da smo ovoj djeci bar na trenutak vratili osmijeh na lice i što smo u njihov dom unijeli barem malo radosti. Naravno, teško je sve ovo gledati jer ova djeca nemaju ni osnovna pomagala za učiti i igrati se, a svjedoci smo da ostala djeca imaju sve blagodati ovog svijeta '' - rekao nam je Ivan Grgić, tajnik Udruge mladih ''MAČ'' Čapljina, za posjeta obitelji Tadić.

'' Teško je govoriti o svojoj obitelji i teško je moliti za pomoć, ali smo u stvarno bezizlaznoj situaciji. Živimo od jako malo novčanih sredstava, a ako nam isključe struju onda ne znam što ćemo dalje. Godinama molimo Boga da nam se bar malo olakša situacija i evo hvala svim ovim dobrim ljudima koji nam pomažu. Moram se zahvaliti na velikoj pomoći pomoći načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću, predsjedniku Mjesne zajednice Bobanovo Petru Jurešiću, našem župniku, tvrtki Bakalar commerce, gospođi Zdravki Mrčić, kao i Udruzi mladih ''MAČ'' koji su nas održali na životu zadnjih mjesec dana. '' - kroz suze nam govori Marija.

Stoga molimo sve oni koji žele i mogu da pomognu Mariji i njezinoj djeci na bilo koji način, što donacijom novčanih sredstava, što donacijom hrane, odjeće, obuće i raznih potrepština. No, u ovom je trenutku najbitnije od svega da se plati dug za struju jer bi u suprotnom ova napaćena obitelj već sljedećeg tjedna mogla ostati i u mraku.

Broj žiro računa na koji možete uplatiti sredstva donacije je broj žiro računa Udruge mladih ''MAČ'' Čapljina, koja je pokrenula ovu akciju, a koja će sredstva dalje proslijediti toj obitelji. Broj računa je 3060070000845273 pri Hypo Alpe Adria Bank, sa naznakom ''Za obitelj Tadić''. Kontakt osoba za sve ostale informacije je Ivan Grgić - 063/481-403.

Frano Matić | Večernji list