FOTO  BURA UDARILA NA HERCEGOVAČKI SPORT U Ljubuškom oštećena dvorana, u Posušju stadion Mokri Dolac

BURA UDARILA NA HERCEGOVAČKI SPORT U Ljubuškom oštećena dvorana, u Posušju stadion Mokri Dolac
Iks-portal.info

Prilikom jakih udara vjetra tijekom noći sa srijede na četvrtak oštećen je krov Gradske športske dvorane u Ljubuškom.

Stradao je lim na krovu dvorane. Oštećena je istočna strana krova te je pričinjena veća materijalna šteta, javlja Iks-portal.info. Srećom, nitko nije stradao od prolaznika, niti je pričinjena šteta na drugim objektima premda je vjetar razbacao lim okolo zgrade.

Na teren su izašle nadležne gradske službe, pripadnici Civilne zaštite, policija te vatrogasci koji uklanjaju oštećene dijelove limene konstrukcije koje je vjetar “otpuhao” na ulicu.

Stoga se mole građani za opreznost prilikom prolaska u blizini dvorane do završetka radova. Na udaru vjetra bio je još jedan sportski objekt u Hercegovini, riječ je o stadionu HŠK Posušje. 

Prema izvještaju Operativnog centra civilne zaštite ŽZH tijekom noći je bilo dosta posla za službe civilne zaštite. Najveći broj intervencija imali su vatrogasci koji su uglavnom izlazili na teren i uklanjali drveća koja su zbog olujne bure padala na prometnice i električne vodove. U srijedu u vremenu od 18:30 do 19:55 sati, posuški vatrogasci (2 vatrogasca s 1 vozilom) na stadionu Mokri dolac, izišli su na tehničku intervenciju. Jak vjetar odlomio je krov na istočnoj tribini te oštetio krovnu konstrukciju, a šteta je zabilježena i na zidu istočnog dijela stadiona koji je gotovo u cijelosti srušen.

Vatrogasci su jučer u večernjim satima više puta izlazili na teren kako bi uklonili stabla s prometnica. Tako su sinoć zbog drveća na prometnicama intervenirali na lokalitetu Bakule (putni pravac Posušje -Rakitno), te u mjestu Čitluk (putni pravac Posušje Vir). Jutros su pak vatrogasci uklanjali stablo s prometnice na lokalitetu Bage.

U mnogim dijelovima Posušja dolazilo je do prekida u opskrbi električnom energijom tijekom cijele večeri. Prema informacijama iz Elektre u Posušju, još uvijek ima dosta djelova općine Posušje gdje nema struje. Struje nema u naseljima Podzavelima, Vinjana, Vira, Zavelima, dakle zapadni dio općine Posušje. Ni u nekim djelovima Rakitna i Bosiljne nema struje, javlja Radio Posušje.

Razlog je uglavnom, kako su kazali u Elektri granje i drveća koje je bura srušila na električne vodove. Radnici Elektre su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.