Blidinje: Rezime dosadašnje zimske turističke polusezone

...prihodima ugostitelja, te na kraju krajeva zasnovan na komentaru čelnika uprave parka prirode. Ove dane ocjenili smo kao neku polovicu turističke zimske sezone jer su predviđanja(naravno, sve pod uvjetom da se priroda smiluje) kako se kraj zimske sezone očekuje negdje polovicom trećeg mjeseca.

Svi zaljubljenici u naš park, a i uprava s nestrpljenjem su očekivali početak zimske sezone jer nitko nije mogao ni naslutiti što će ona donijeti, posebno nakon dužeg niza godina u kojem je skijalište bilo zatvoreno. Ono što je najbitnije za rad našeg skijališta su prirodni uvjeti budući da naše skijalište ne posjeduje nijedan top za pravljenje snijega, što će se vjerujemo promjeniti u bližoj budućnosti. Ali vremenske prilike uistinu su išle na ruku upravi parka. Vrijeme kakvo smo imali u prosincu nitko nije mogao predviđati. Snijeg koji je padao početkom prosinca, donio je oduševljenje svima, a radnici su ga dočekali spremni, te na vrijeme uspješno pripremili stazu koja se u par navrata uspješno oduprijela jugu.

Drugi faktor koji je jako bitan za sezonu je navika turista. Svi su pitali koliko će se u početku turista vratiti na Blidinje, jer jednom kad se navika izgubi teško se ponovno vraća. Ali na svu sreću, turisti su prepoznali rad nove uprave, te potencijal kojeg Blidinje ima i u velikom broju ponovno počeli dolaziti na naše skijalište. U prilog tome svjedoče i fotografije parkirališta koje je u pojedinim momentima izgledalo kao 2003. godine, kada se tražilo parkirno mjesto više.

Turiste je osim skijališta privukla i novogodišnja ponuda naših ugostitelja. Svi moteli bili su redom puni, a bogat zabavni program nudio je vrhunsku zabavu na svakom koraku. I mi smo u našu redakciju dobili brojne upite za smještaj što dovoljno govori o ponovnom zanimanju za Blidinje.

Iz uprave su nam izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radom, te su najavili još par novina na skijalištu. Posebno su zadovoljni s after party-ima na skijalištu, te organizacijom dočeka Nove godine. Ističu zadovoljstvo sve većim zanimanjem mladih za skijanje i sanjkanje, posebno djece, te su u tu svrhu i napravili sanjkalište za one najmlađe.

Što se tiče kritika, one su svedene na minimum i uvijek su dobrodošle. Greške se ispravljaju u hodu, a tko radi taj i griješi. Drugi dio sezone vjerujemo da će proteći u jednako dobrom raspoloženju ili čak i boljem jer ovime se udaraju temelji za daljnji razvoj turističkog potencijala, posebno za ljetne dane.

Blidinje.net