Bileća: Zastupnici se vrijeđali i gađali mikrofonom

bileca zastupnici
Nezadovoljan koalicionim dogovorom o raspodjeli funkcija, Dunđer je prigovarao i dobacivao načelniku općine Bileća Miljanu Aleksiću dok se obraćao zastupnicima, što je dovelo i do vrijeđanja i upućivanja neprimjerenih riječi među njima.

Nakon prepiranja, jedan od zastupnika SNSD-a iščupao je mikrofon i njime gađao Dunđera, poslije čega je data pauza na kojoj je zasjedala Komisija za izbor i imenovanje, a koja je za predsjednika Skupštine predložila SDS-ovog člana Gligora Samardžića.

Zastupnici SNSD-a nisu se suglasili sa ovim prijedlogom, te su za tu funkciju predložili Ljubu Vukovića iz SNSD-a, koji je i u prethodne četiri godine bio na ovoj funkciji.

Rasprava u Skupštini općine Bileća je u tijeku.

Konstitutivna sjednica, koja je održana 1. prosinca, prekinuta je odmah nakon potvrđivanja mandata zastupnicima jer nije bilo potrebne većine za formiranje Komisije za izbor i imenovanje općinskih funkcionera.

Predloženi članovi komisije nisu dobili većinu, a Dunđer je i tada ukazao da nisu podržali prijedlog jer SNSD nije ispoštovao koalicioni sporazum o raspodjeli funkcija.

SRNA