Biciklijada koja prolazi kroz najljepša mjesta Hercegovine

biciklijada, Hercegovina
Facebook

Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udrugom "HerzegovineBike" u nedelju, 15. ožujka organizira rekreativnu cestovnu vožnju kroz neke od najljepših predjela Hercegovine, objavili su na svojoj službenoj Facebook stranici.

Sadržaj se učitava...

"Vozit ćemo se jednom dijelom staze "Franciskana". Vožnja je nastala iz potrebe da se na najljepši način prezentira Hercegovina i mjesta kroz koja prolazi ova biciklijada, a postoji i opcija da se snimi dokumentarni film na temu ovih vožnji.

Biciklistička staza Franciskana je tematskog tipa i zamišljena je kao staza koja u svojoj dužini od 458km povezuje franjevačke vjerske objekte i muzeje u Hercegovini.

Staza ide iz Mostara i prolazi kroz mjesta: Široki Brijeg, Blidinje, Prozor/Rama, Tomislavgrad, Livno, Posušje, Grude, Ljubuški, Međugorje i Čitluk.

Naravno, voziti cijelu Franciskanu u jednom danu je gotovo nemoguće, zbog toga ćemo raditi više događaja kako bismo odvozili kompletnu dionicu i još jednom predstavili turističke potencijale ove staze, kao i Bosne i Hercegovine", navode organizatori.