ALTera - udruženje hercegovačkih alternativnih bendova

altera
Cilj incijative je stvaranje alternativne scene, podrška bendova te otvaranje prostora za prezentaciju autorskog rada.

 

Svjesni ozračja u kojem živimo, društvenih kretanja i kolektivne apatije, pogotovo mladih ljudi, «ALTera» predstavlja logičan korak borbe protiv tih negativnih aspekata naše svakodnevnice. Glazba kao vid umjetnosti je refleksija onoga što nas okružuje; neki od realnosti kupe ono pozitivno, neki negativno.

Svima je zajednička želja za definiranjem svog položaja u društvu i želja za boljim sutra. Nevladine udruge poput Alterativne lige, Vijeća mladih i MAČ veliku ulogu u svom radu pridaju glazbi, organiziranju koncerata i klupskih svirki tako da je incijativa «ALTera» logičan slijed te prakse.

Samo je ovog puta plan mnogo konkretniji, a on uključuje ujedninjenje bendova alternativnog zvuka (od hip-hopa,rocka,preko punka, metala i sl.) radi stvaranja scene, izdavanja kompilacija, opremanja studija za potrebe snimanja materijala, organiziranje festivala i sl. «ALTera» predstavlja svojevrstan otpor šundu koji je zahvatio glazbu na svjetskoj razini pa tako i na našim područjima, sužavajući slobodu izbora, razmišljanja i kreativnosti priječeći joj koncept isprazne «zabave», kvantiteta nad kvalitetom.

S toga bendovi uključeni u ovu incijativu se trebaju ograditi od takvog pristupanja glazbi i glazbenicima te podupirati rad udruga mladih koje se bore za iste ciljeve.

Do sada je u incijativu uključeno 17 bendova iz Mostara,Širokog Brijega,Ljubuškog,Jablanice,Čapljine, Prozora i Livna.

Pozivamo sve zainteresirane bendove koji sviraju alternativnu glazbu i stvaraju svoje pjesme da nam se jave na [email protected] e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

[Alternativna liga]