500 tisuća maraka za domove zdravlja u HNŽ, 150 tisuća za Zračnu luku Mostar, 300 tisuća za sudske nagodbe

Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, obitelj, Vlada HNŽ, izvansudske nagodbe

Na današnjem nastavku 106. sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, usvojila je Odluku kojom je osigurala 500.000,00 KM za domove zdravlja u HNŽ. Tijekom rasprave istaknuto je kako će do konca godine biti osigurano dodatnih 500.000,00 KM kako bi domovi zdravlja mogli ispuniti obveze nastale potpisivanjem kolektivnih ugovora u području zdravstva.

Također, Vlada je usvojila Odluku kojom je prihvatila prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa da se dosadašnji Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja ponovno potpiše na razdoblje od dvije godine.

Nastavljajući aktivnosti oko rješavanja naslijeđenih problema sudskih presuda Vlada je, nakon ranije donesenih odluka vezanih za isplate po izvansudskim nagodbama, na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom je odobrila 300.000,00 KM za redovite isplate.

Svjesna značaja Zračne luke u Mostaru za razvitak gospodarstva, poglavito turizma, Vlada je usvojila odluku kojom je omogućena isplata 150.000,00 KM što je samo dio ukupnih sredstava kojima Vlada podupire rad Zračne luke Mostar.