SLOBODA MAŠKARAMA Zašto smiju gorjeti papa i Plenković, a ne smiju Komšić i Mlinarević

Spaljivanje Bukača
hercegovina.info

Maškare se u svijetu izruguju svakome. Jednooka Angela Merkel razgolićenih grudi, papa Franjo koji progoni vatikansku diplomaciju, nabildani Putin samo se neke od gigantskih maketa koje su korištene u karnevalima.

Gorio je i Andrej Plenković, u Čapljini Željko Komšić i jučer Martina Mlinarević Sopta. U zadnja dva slučaja imali smo burne reakcije. Gorio je i u Imotskom gay par s bebom, što su sve političke stranke mudro ocijenile udarom na manjine, ujedinjene da se to nije smjelo dogoditi.

Spaljivanje Bukača

No, je li smjela gorjeti Martina Mlinarević i njezin imenovatelj Željko Komšić. Dakako da jesu. Oboje javne ličnosti, političar i veleposlanica.

Morbidno i bolesno”, bio je komentar Željka Komšića na spaljivanje u Čapljini. Veleposlanica ide dalje te maškare naziva “hercegovačkim maloumnicima”. Angeli Merkel, papi Franji, Putinu, i ostalima ni na kraj pameti nije reagirati na maškare.

S druge strane, svakako da su maškare imale i pametnijih pojava za spaliti i mimo Sopte, no ne udaramo li takvim sugestijama na njihovu slobodu. Jesmo li zreli reći 'neka pale koga hoće'. Sutradan će pepeo svejedno biti pometen, a život se nastaviti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.